El mercat laboral es reactiva: 282 molletans van sortir de les llistes de l’atur al juny

tattooed barista making coffee with coffee machine
Photo by Rachel Claire on Pexels.com

El mes de juny ha estat molt bo a Mollet en termes de creació d’ocupació. Mollet ha reduït aquest mes el nombre d’aturats en un 7,7 %, respecte al passat mes de maig, el que equival a què 282 persones han trobat feina. Es tracta d’una xifra difícil de trobar en la sèrie històrica i que implica un pas endavant en la recuperació de la feina que hi havia abans de l’epidèmia.

De fet, en termes anuals, amb relació a juny de 2020, la recuperació és encara més evident i ara hi ha 612 persones amb feina més que no les que hi havia ara fa un any. Tot i això Mollet del Vallès encara té un total de 3.381 persones aturades.

Segons Josep Monràs, alcalde de Mollet del Vallès, “les dades d’atur que hem conegut avui són una grandíssima notícia, 282 persones han trobat feina. Espero que la tendència de creació d’ocupació que es va iniciar ja fa uns mesos, continuï consolidant-se a la ciutat. Com a govern municipal continuarem esmerçant els nostres esforços per a facilitar que així sigui”

Al llarg del mes de juny, 1.404 persones han sortit de les llistes de l’atur al Vallès Oriental deixant encara sense feina a 24.130 persones. L’atur actual a la comarca es manté per sobre encara de la de juny del 2019 en què hi havia 20.493 aturat. Ara mateix hi ha 3.637 persones més a l’atur que no pas ara fa dos anys.

El sindicat UGT, en els eu informe mensual, indica que observen “una evolució favorable de les dades coincidint amb la bona marxa del procés de vacunació de la població en la lluita contra la covid-19, que està facilitant l’increment de l’activitat econòmica, l’obertura del país al turisme, l’inici de les activitats del lleure infantil i juvenil que segueixen a la finalització del curs escolar, les rebaixes als comerços, que aquest any s’han avançat, i l’inici de les campanyes agràries de temporada”.

El sindicat recorda, però, que aquesta reactivació “torna a posar les bases en un model de treball precari, amb contractes temporals i a temps parcial, que perpetuen la pobresa laboral i amaguen subocupació i economia submergida”.