L’Hospital de Mollet incorporarà un institut oncohematològic i un nou edifici que acollirà l’Escola Universitària d’Infermeria

El nou edifici docent s’ubicarà al costat de l’Hospital actual

El Pla Estratègic 2021-2025 de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) que s’ha presentat aquest dilluns inclou ambiciosos plans per millorar l’atenció als pacients i convertir-se, encara més, en una institució de referència al territori. El pla estratègic preveu que l’Hospital de Mollet incorporarà un institut oncohematològic integral a partir del 2024 que estarà situat en l’espai de l’actual hospital de dia i ocuparà uns 700 metros quadrats. Actualment, la zona en què s’ubicarà aquest servei està ocupat per despatxos, aules de formació i l’auditori.

Per poder disposar d’aquest espai, la FSM construirà abans -es preveu que el 2023- un nou edifici als terrenys que hi ha al costat de l’Hospital, ara com ara buits, i on originalment s’havien de construir els jutjats. Allà la FSM construirà un nou edifici docent, d’uns 4.600 metres quadrats, en tres plants, on anirà l’Escola universitària d’infermeria, aules, un auditori per 450 persones i els serveis centrals i d’administració que ara hi ha a l’Hospital de Dia. Jaume Duran, director general de la FSM va dir que en aquest nou Pla Estratègic l’Hospital de Mollet s’ha dotat d’un “propòsit institucional” i que aquest no és altre que “millorar la vida de la nostra gent”.

Interior de l’Institut oncohematològic

L’INSTITUT ONCOHEMATOLÒGIC


Jaume Duran va repetir en diverses ocasions que el futur institut oncohematològic és una “necessitat” de l’equipament sanitari, que aglutinarà diferents serveis al voltant de càncer, i que amb aquest nou espai, va detallar, “no s’atendran més persones de les que s’atenen ara, sinó les mateixes, però d’una manera molt més integral”.La reforma dels espais de l’actual hospital de dia per ubicar l’institut es calcula que costarà un milió i mig d’euros que aniran a càrrec dels pressupostos de la fundació.El futur Institut oncohematològic, que vol ser un espai “acollidor i humanitzat” pensat per la persona atesa, inclourà serveis com un punt d’atenció al pacient, l’hospital de dia oncohematològic amb 20 punts d’atenció, consultoris mèdics i de cures, la unitat de diagnòstic ràpid, gabinets exploratoris, farmàcia i servis d’atenció psicològica i d’atenció al ciutadà i a les famílies.

Vista virtual des de l’aire de l’hsopital i el futur centre docent


EL NOU EDIFICI DOCENT


El nou edifici docent, d’uns 4.600 metres quadrats, en tres plantes,  que es construirà l’any 2023 als terrenys que hi ha al costat del centre sanitari, a tocar de la Ronda, tindrà un cost d’uns 5 milions d’euros. La FSM ha comprat part dels terrenys on s’havien d’ubicar els jutjats a l’Incasol per 1,7 milions.Aquest nou edifici, que serà sostenible, vol servir per “professionalitzar la docència, la recerca i la innovació”. També vol fomentar “la captació, fidelització i retenció de talent” i ho fa amb aliances amb centres i universitats de prestigi. Per aquesta raó el nou edifici inclourà l’Escola Universitària d’Infermeria que anirà de la mà de la Universitat de Barcelona i l’Hospital Sant Joan de Déu. Actualment, hi ha una alta demanda d’aquests professionals sanitaris.

L’edifici inclourà també un aulari per a formació de pregrau, cicles formatius, graus universitaris i formació especialitzada que comptarà amb una sala de simulació de pacients i un nou auditori per 450 persones i els serveis centrals i d’administració que ara hi ha a l’Hospital de Dia.

Jaume Duran, Andreu Llargués i Josep Monràs van explicar el Pla Estratègic


CAP AL RESIDU ZERO  Y MÉS PARTICIPACIÓ


Altres eixos que incorpora el Pla Estratègic és l’aposta per la responsabilitat institucional, en els seus vessants socials i ambientals. En la primera, se seguirà treballant en l’àmbit  a través de l’Obra  Social El Roure. Pel que fa al vessant mediambiental, Jaume Duran ha assegurat que treballen per reduir fins a zero la petjada de carboni de l’Hospital en els pròxims anys. Recentment, la FSM ha rebut ja el premi Green Hospital pels seus esforços en minimitzar el seu impacte ambiental.


També s’aposta per la participació ciutadana com a fórmula per millorar l’experiència del pacient. Es a dir que es vol millorar la qualitat de la seva experiència en els espais de l’Hospital incorporant les seves expectatives. El projecte es posarà en marxa amb l’ampliació del Servei d’Urgències en uns 500 metres quadrats. Aquest mes s’inicien les obres que es preveu que duraran uns deu mesos. Duran va explicar que gràcies a aquest procés “les obres estaran redissenyades pels ciutadans”.


L’alcalde de Mollet i vicepresident de l’FSM,  va dir estar molt satisfet pels projectes de futur de la FSM inclosos en el Pla Estratègic 2021-2025  i es va mostrar convençut que la institució “està creixent des de la rigorositat i amb l’objectiu final d’oferir un servei públic d’excel·lència”.