Es presenta el llibre Mollet, cronistes, papers i lletres

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, a través del Centre d’Estudis Molletans (CEM), va presentar aquest dimecres 30 de novembre el 14è volum de la Col·lecció Vicenç Plantada en un acte al Museu Abelló. La presentació s’ha fet coincidir amb la celebració del 35è aniversari de la revista Notes i del Servei de Català de Mollet.

La presentació realitzada pel director del CEM, Jordi Bertran i la responsable del Servei de Català de Mollet, Montserrat Pocurull, va estar precedida per una breu presentació de l’esdeveniment del tinent d’alcaldessa, Raúl Broto i la responsable del Consorci per a la Normalització Lingüística del Vallès Oriental, Pietat Sanjuan. Sanjuan va recordar que l’Ajuntament de Mollet va ser pioner en la comarca en posar en marxa un servei de català i va explicar que al llarg dels anys ha tingut 18.000 alumnes.
Raúl Broto, en relació amb el Servei de Català, va dir que era “un servei fonamental a la ciutat que ha contribuït a la igualtat d’oportunitats”. Broto també va lloar la llarga trajectòria de la revista Notes de qui va dir que era “la memòria de la nostra ciutat”.

Al llibre “Mollet, cronistes, papers i lletres”, a través de 15 articles, se’ns proposa un veritable viatge per la història del coneixement i la producció literària de Mollet del Vallès amb una ingent quantitat d’informació inèdita i plena de curiositats relatives a la ciutat.

Entre d’altres, sempre en clau molletana, el volum recull quins són els primers documents, imatges i llibres; com funcionen els nostres arxius i quins són els seus fons; quins van ser els primers estudiosos que es van interessar per Mollet; què han aportat i què ens queda per saber. També inclou un inventari de la producció literària molletana i aprofundeix en l’obra d’alguns dels nostres literats més rellevants.

Els articles que configuren el volum són obra de tretze autors (Glòria Arimon, Joan Armangué, Jordi Bertran, M. Rosa Boada, Oriol Fort, Do­lors González, Antoni Isarch, Jaume Noró, Xavier Pérez, David Santos, M. Àngels Suárez, Pepa Ventura i Jaume Vilaginés), entre els qui es compten arxivers, escriptors, filòlegs, geòlegs, historiadors, historiadors de l’art, humanitòlegs i mestres.

Per al regidor del Centre d’Estudis Molletans, Raúl Broto Cervera, “Estem davant d’un magnífic volum que és fruit d’una llarga recerca col·lectiva que ens aportarà molta informació inèdita de part de la història de la nostra ciutat”. Broto, també, ha volgut “agrair l’esforç de totes les persones que ho han fet possible, agrair també la contribució dels autors i de les autores dels articles i encoratjar al Centre d’Estudis Molletans a seguir amb aquesta tasca de recerca i divulgació, fruit de la suma d’esforços de tots i totes els que ens estimem Mollet”.