Mollet rep 1,6 milions d’euros dels Fons Next Generation per diversos projectes de mobilitat sostenible 

El carrer Granada, davant els Col·legis Nous, serà de plataforma única

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) del Govern espanyol ha fet públic el llistat dels projectes aprovats en la segona convocatòria del programa d’ajuts a municipis per la implementació de la BZE i la transformació digital i sostenible del transport públic. L’ajuntament de Mollet del Vallès ha rebut 1,6 MEUR per tal d’impulsar el projecte, “Mollet del Valles: cap a una mobilitat sostenible”, per millorar l’accessibilitat de la ciutat i la lluita contra el canvi climàtic.

Les cinc actuacions que formen part d’aquesta convocatòria són:

Vianalització de l’entorn de l’Escola Col·legis Nous (472.458 euros).  Aquest actuació inclou la creació d’una plataforma única dels carrers Granada i Francesc Cambó i la renovació de la xarxa d’aigua, clavegueram i el soterrament de línies elèctriques. L’import de la subvenció és de.

Vianalització del carrer Francesc Macià (205.970 euros).  Aquesta actuació s’emmarca en vianalitzar l’últim tram que falta, entre l’avinguda Llibertat i Calderó. Es El projecte també contempla la renovació de la xarxa d’aigua, clavegueram i el soterrament de línies elèctriques. L’import atorgat és de

Assolir una ciutat accessible amb l’adaptació del 99% dels guals de vianants per a persones amb mobilitat reduïda (548.650 euros). L’actuació s’emmarca en la millora de l’accessibilitat de 120 passos vianants.

 Creació d’una nova plaça al barri de l’estació del nord entre els carrers Onze de Setembre i Ramon  Turró (199.433 euros). Aquest projecte comportarà l’ampliació de la plaça incorporant un tram del carrer Ramon Turró per  potenciar aquest espai  com a zona d’estada agradable, amb ombra i incorporant zones enjardinades.

Adquisició d’un bus elèctric per a la flota de transport públic de la ciutat (200.000 euros).

La finalitat de la convocatòria és subvencionar actuacions vinculades als objectius generals del component 1 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que contribueixin a una millora de la qualitat de l’aire i reducció de soroll en entorns urbans; l’impuls de la descarbonització de la mobilitat urbana a través de diferents mesures dirigides al propi teixit de la ciutat i a les seves infraestructures; i a la potenciació i optimització del transport urbà metropolità.

Els Fons europeus per a la transformació, recuperació i modernització de l’economia, coneguts com a fons Next Generation, van néixer amb l’objectiu de transformar els reptes derivats de la pandèmia en una oportunitat per impulsar la transició ecològica i l’accessibilitat.