Mollet difon la nova ordenança de circulació a les escoles i instituts

L’Ajuntament de Mollet posa en marxa una campanya informativa adreçada als i a les alumnes de les escoles i els instituts de la ciutat per difondre els aspectes més importants de la nova ordenança de circulació i sobre com s’ha de circular per la ciutat en patinet elèctric de manera correcta, segura i respectuosa.

Aquesta campanya de conscienciació es fa a través del repartiment d’uns díptics informatius i d’uns vídeos, elaborats per la Policia Municipal, on s’explica de forma pedagògica la nova ordenança de circulació vigent a Mollet i sobre la normativa de l’ús dels patinets. 

Per al regidor de Mobilitat, Seguretat Ciutadana i Convivència, Juan José Baños, “Mollet no té accidents mortals al nucli urbà des del 2007, gràcies a l’educació vial, la col·laboració ciutadana i les mesures que es porten a terme des de l’Ajuntament per fer de Mollet una ciutat segura, com per exemple la limitació de velocitat a 30 km/h” i ha afegit:  “des de l’Ajuntament sempre hem defensat les eines pedagògiques a la hora d’informar i difondre sobre quines són les normatives. L’ús dels patinets elèctrics, per exemple, és creixen a la nostra ciutat i cal donar a conèixer la normativa, perquè, només el cap de setmana passat van ser 20 les sancions interposades a Mollet a persones que circulaven en aquests vehicles.”.

Baños ha afegit que “amb campanyes com aquesta donem un pas més per promoure el respecte i la convivència als nostres carrers, a través dels nostres infants i els seus pares i mares,  amb l’objectiu de seguir fent de Mollet una ciutat més cívica i saludable”. 

Aquesta campanya se suma i complementa les xarrades i actuacions d’educació viària que fa anys la Policia Municipal de Mollet dur a terme als centres educatius de la ciutat amb l’objectiu de promoure la reflexió entorn de la mobilitat segura. A Mollet es fa classes d’Educació Vial des del 1989 de manera ininterrompuda i des de 1980 es disposa d’un parc infantil de tràfic per ensenyar de manera pràctica i didàctica la normativa de circulació.