La Festa de l’Arbre i la Biodiversitat es celebra adaptada a les mesures de seguretat sanitàries

Un any més, l’Ajuntament de Mollet i el Casal Cultural, han organitzat la Festa de l’Arbre amb el propòsit de seguir reivindicant la importància dels boscos, els espais verds i la biodiversitat en general, en aquest cas amb una plantada d’arbres autòctons al Parc dels Pinetons. Enguany, per evitar aglomeracions, la Festa ha tingut un caràcter més íntim.

Per aquest motiu, s’ha esglaonat la presència de les entitats pública que hi han participat perquè no coincideixin i no s’ha fet convocatòria evitant així aglomeracions d’altres anysen tot moment s’ha donat compliment les mesures de sanitàries i de prevenció per fer front a la Covid-19.

Amb el mateix propòsit, els forats per plantar els arbres s’han cavat prèviament per tal de reduir el temps d’estada dels i les participants.

En total, entre les entitats i l’Ajuntament, enguany s’han plantat 20 alzines sureres, que se sumen als més de 4.000 arbres i arbustos que els molletans i les molletanes havien plantat en anteriors edicions de la Festa de l’Arbre i la Biodiversitat al Parc dels Pinetons.

El regidor Raul Broto va afirmar que “Creiem que era important celebrar la festa de l’Arbre i la biodiversitat, una celebració molt arrelada i que ens permet difondre la necessitat de zones verdes i la importància de la vegetació per fer front a l’Emergència climàtica. Però també era important fer-ho adaptant-nos a la situació actual.” I ha afegit “Els Pinetons és un parc que l’ estem fent entre tots els molletans i les molletanes, ja són més de 4.000 arbres i arbustos que hi hem plantat en els 30 anys i és un parc que encara ha de créixer molt més. Esperem poder tornar a celebrar la Festa de l’Arbre i la Biodivestitat l’any vinent amb la ciutadania com ho hem fet tradicionalment.”

Es dona la circumstància que aquest any, els arbres plantats per l’Ajuntament, estaven adherits a la campanya #UnArbolPorEuropa.

Es tracta d’una iniciativa de l’associació juvenil europeista Equipo Europa que, en col·laboració amb elParlament Europeu, promou que tots els municipis participants, com és el cas de Mollet, assumeixen una sèrie de compromisos com ara visibilitzar la importància del desenvolupament sostenible en l’àmbit local o involucrar als més joves i a la societat civil en els processos de presa de decisions en matèria de sostenibilitat local.

La campanya també té l’objectiu d’aconseguir que tants municipis com sigui possible s’hi adhereixin abans del 5 de juny de 2021, Dia Internacional del Medi Ambient.