El nou Síndic Personer de Mollet, Salvador Rovirosa, pren possessió

El nou Síndic de Mollet ha pres possessió durant la sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament celebrat aquest dilluns 15 de març. El nomenament va ser aprovat per unanimitat i ha agafat el relleu de Lluís Martínez Camps, qui ha ocupat el càrrec els darrers cinc anys. Salvador Rovirosa, farmacèutic de professió, té una forta vinculació amb la ciutat des de diversos àmbits, entre ells el social, l’esportiu i el comercial.

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Mollet del Vallès celebrat el dilluns 15 de març ha oficialitzat la presa de possessió del nou Síndic Personer de la ciutat, el farmacèutic Salvador Rovirosa Olivé. La proposta del nou Síndic va ser aprovada fa unes setmanes, per unanimitat dels grups municipals, en el transcurs de la sessió plenària del passat 22 de febrer.  

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha destacat el tarannà positiu del nou síndic i ha destacat que Rovirosa “Estic convençut que serà un bon Síndic Personer, perquè coneix la ciutat i pel seu tarannà dialogant i de voluntat de treballar pels altres”. Per altra banda, ha agraït als i les portaveus la voluntat de “consens i la rapidesa” amb què s’ha pres la decisió, una celeritat que ha de permetre que no hi hagi un buit en la sindicatura molletana. 

El Ple de l’Ajuntament també ha agraït de forma unànime a Lluís Martínez Camps la tasca feta durant els cinc anys en el que ha estat Síndic Personer, sobretot en el darrer any on la seva tasca ha estat marcada per la crisi econòmica i social derivada per la Covid-19.

El nou síndic, un cop ha promès el càrrec, ha adreçat un discurs on ha desgranat les línies del seu mandat. Segons ha avançat Rovirosa “venen temps complicats arran de la crisi social i econòmica derivada de la Covid, i caldrà estar atent perquè les persones no visquin exclusions socials”. En aquest sentit ha remarcat que el Síndic Personer de Mollet ha de ser “un canal de diàleg, estudi dels problemes de la ciutat davant de l’Ajuntament i dels organismes municipals” i ha de garantir “la millora continua i l’excel·lència en la gestió administrativa al servei de la ciutadania“. Per finalitzar, Rovirosa ha marcat els valors que han de guiar la tasca que avui inicia “imparcialitat, independència, eficàcia, eficiència, proximitat i transparència”

Salvador Rovirosa Olivé és farmacèutic de professió i regenta des del 1985 la Farmàcia Rovirosa, una de les més antigues de la ciutat, propietat de la seva família des del 1959 Ha estat vinculat a diferents entitats de la ciutat, ja sigui per la seva afició a l’esport al Bàsquet Mollet, o bé per la seva afició al teatre al Casal Cultural. Des de fa més de 20 anys està vinculat a projectes d’assistència a la gent gran de la nostra ciutat a la Residència la Immaculada. 

Rovirosa serà el quart Síndic que té la ciutat des de la recuperació d’aquest càrrec l’any 2003. El Síndic Personer o Síndica Personera representa una institució que té com a funció la defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïnat de Mollet del Vallès en les seves relacions amb l’Ajuntament. El primer Síndic Personer va ser Francisco Amaya Moreno que va ser elegit pel Ple de l’Ajuntament el setembre de 2003, el segon síndic va ser Vicenç Vilà Armadans (2009) i el Síndic sortint Lluís Martínez Camps (2015). La durada del càrrec és de cinc anys i la seva elecció és competència del Ple de l’Ajuntament, tal com estableix el Reglament Orgànic Municipal (ROM).