Mollet valora positivament la solució proposada per Renfe i ADIF per evitar el tall del pas entre andanes

Renfe i ADIF han fet arribar una resposta a la petició feta pels ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i Mollet del Vallès; de mantenir el pas entre andanes a les seves respectives estacions i evitar així la pèrdua d’accessibilitat que implicava el seu tancament.

Les dues entitats han treballat en la creació i aplicació d’un nou protocol de circulació que obligarà els trens a reduir la velocitat al seu pas per les tres localitats afectades.

Amb aquesta mesura es disminueix l’actual categoria de risc de la passarel·la d’alta’ a ‘moderada’, i permet mantenir-la aplicant sense problema el Reial Decret 929/2020 sobre seguretat operacional i interoperabilitat ferroviàries. Així, les persones que ho necessitin per qüestions de mobilitat, i sempre extremant les precaucions, podran utilitzar aquest pas entre andanes.

Renfe ha comunicat que aquesta decisió es produeix després que ambdós organismes hagin mantingut una reunió aquest divendres 26 de març per donar resposta a les reiterades peticions dels Ajuntaments de Sant Feliu, Molins de Rei i Mollet del Vallès, en què se’ls instava a trobar procediments extraordinaris i mesures de seguretat que no contemplessin el tancament d’aquest pas, donades les situacions particulars dels tres municipis.

L’alcalde Josep Monràs ha expressat que “agraeixo la rapidesa de la solució proposada per Renfe i ADIF, però aquesta ha de ser una solució provisional i que cal trobar la solució definitiva, que passa per la remodelació i accessibilitat de l’estació de manera urgent”.