Renfe permetrà a partir de demà creuar entre les andanes a l’Estació de Mollet-Sant Fost

Els trens aniran més lents al passar per Mollet per permetre el pas entre les andanes de les persones que no poden utilitzar el pas actual

Renfe ha comunicat la reobertura de la passarel·la que connecta les andanes de l’estació de Mollet-Sant Fost aquest divendres 2 d’abril. Al llarg d’avui dijous 1 d’abril, per fer-ho possible, Renfe canviarà la senyalització d’acord amb la normativa per donar resposta a l’aplicació d’un nou protocol elaborat per ADIF, que obligarà els trens de l’R2 i altres línies a reduir la velocitat al seu pas pel municipi. Això permetrà que partir de demà divendres les persones usuàries del servei de tren podran creuar les vies, sempre amb la màxima precaució, fins que l’estació, actualment en obres, sigui plenament accessible.  Això és especialment important per les persones amb problemes de mobilitat que ara no podien creuar les vies i es veien obligades a desplaçar-se fins una altra estació per fer-ho.

L’empresa pública ha confirmat que de manera preventiva mantindrà durant uns dies personal de seguretat com a suport per quan s’apropin els combois a l’estació.

La reobertura es produeix després que el passat 26 de març Renfe i Adif donessin resposta a les reiterades peticions dels Ajuntaments de Mollet, Sant Feliu i Molins de Rei, en què se’ls instava a trobar procediments extraordinaris i mesures de seguretat que no contemplessin el tancament d’aquest pas, ateses les situacions particulars dels tres municipis i l’afectació a les persones usuàries més vulnerables que suposava.

Renfe aplicarà aquestes mesures a les estacions de Mollet, Molins de Rei i Sant Feliu, totes tres afectades per la resolució de Renfe. Els tres municipis es van unir per trobar una solució alternativa a la supressió dels passos entre andanes, després que el passat 9 de març Renfe Catalunya comuniqués per carta als tres ajuntaments la intenció de tancar-los en aplicació del Reial Decret 929/2020. Davant d’aquest fet, els tres Ajuntaments van emetre un posicionament conjunt contrari a la decisió de Renfe i van reclamar alternatives per garantir el dret d’accessibilitat.