La Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès demana que l’Ajuntament elabori un pla per retirar les plaques de fibrociment a la ciutat

Teulades de fibrociment a Mollet

La Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès /Marea Blanca de Catalunya ha començat una campanya informativa i de denúncia perquè l’Ajuntament elabori un pla pluriennal per a l’eliminació de les plaques de fibrociment que hi ha en diferents indrets de la ciutat.

A la ciutat de Mollet i altres localitats del Baix Vallès, indica la plataforma, no existeix un pla per a la seva eliminació, és per això que “aquest material es troba en els nostres carrers i edificis així com les canonades de l’aigua potable”
“Fa anys anem demandant a les administracions que prenguin mesures en aquest l’assumpte pel bé de la salut de la ciutadania”, comenten des de la Plataforma.

L’amiant, o asbest, és un dels components del fibrociment, un material de construcció que a Espanya va ser comercialitzat per l’empresa Uralita, d’aquí ve que comunament es conegui com a uralita. Està compost per fibres microscòpiques que poden romandre en suspensió en l’aire el temps suficient perquè representin un risc respiratori.