Mollet amb Cuba es mobilitza i recull ajuda contra el bloqueig a l’illa

Mollet amb Cuba amb diferents organitzacions solidàries amb Cuba de diferents territoris d’Espanya, coordinats per MediCuba Espanya, van organitzar a finals de 2020 una campanya unitària de donacions econòmiques per comprar materials sanitaris destinats a sistema públic de salut a l’illa. En total s’han recaptat 35.000 euros, amb centenars d’aportacions solidàries de particulars i desenes per part d’organitzacions.

Aquesta setmana, segons ha indicat l’entitat solidària molletana, es van acabar de fabricar els materials a l’Índia i han sortit cap a Cuba a través d’un contenidor marítim. Els materials adquirits són Servo humidificador HME FILTER SS752 Adult 16.400 unitats i Servo humidificador HME FILTER SS752 pediàtric 7.000 unitats.

Des dels impulsors de la campanya s’agraeix a totes les organitzacions i persones que han realitzat la seva aportació solidària.

“Aquesta campanya ha estat una manera concreta de trencar el bloqueig econòmic dels EUA contra l’illa, amb la donació de materials sanitaris per al seu sistema de salut públic, a més d’una denúncia de la política d’agressió contra Cuba que ha de cessar immediatament”, expliquen des de l’entitat.

Fa uns dies a Mollet al costat d’altres poblacions com Barcelona, ​​Badalona, ​​Sabadell o Lleida es van fer mobilitzacions contra el bloqueig a Cuba. Era en resposta a convocatòria de la plataforma Defensem Cuba, de l’Associació de Cubans a Catalunya José Martí i de diverses organitzacions polítiques i socials.