L’epidèmia no rebaixa a Mollet les donacions de roba usada

La Fundació Formació i Treball, vinculada a Càritas, va recollir en els seus 18 contenidors de Mollet un total de 78.240 quilos de roba usada durant l’any 2020 malgrat les restriccions provocades per l’epidèmia. Com a referència la xifra és superior a la de l’any 2017, quan es van recollir 71.551 quilos de roba usada.

Segons han recordat l’Ajuntament de Mollet, un 63% del tèxtil recollit es prepara per a la reutilització a Espanya i d’altres països; un 33% es prepara per al reciclatge en noves fibres i fils; i un 4% per a cogeneració elèctrica i calorífica. Pel que fa a l’impacte mediambiental, aquesta producció responsable, dins el marc dels ODS de l’Agenda 2030, ha implicat un estalvi d’emissions de CO₂ de més de 59 milions de tones.

El 28 de febrer de 2017, Mollet es va convertir en la primera ciutat catalana en acollir aquests tipus de contenidors fruit de l’acord al qual van arribar l’Ajuntament, Càritas Diocesana de Terrassa i la Fundació Formació i Treball. Els objectius de recollir roba usada són fer-la arribar a les persones que la necessiten, potenciar la inserció laboral dels ciutadans en risc d’exclusió social i reduir l’impacte ambiental. La majoria de persones que desenvolupen aquesta activitat són persones en risc d’exclusió social que estan contractades a través d’un itinerari d’inserció sociolaboral a les empreses d’inserció del Grup.