Els nous contractes laborals creixen un 19% al març a Mollet

crop designer writing against assorted outfit on rack
Photo by Liza Summer on Pexels.com

El mes de març de 2021, la contractació formalitzada Mollet va créixer en un 19,8%, molt per sobre del creixement de la comarca i del conjunt de Catalunya segons ha informat l’Observatori del Mercat Laboral del Vallès Oriental.

Això implica que aquest mes de març s’han formalitzat a Mollet 1.617 contractes, amb relació als 1.350 que es van formalitzar el març de 2020, un total de 267 més.

La causa principal d’aquest augment de la contractació, expliquen des de l’ens comarcal, és l’efecte produït per la relaxació de les mesures restrictives per fer front a la a l’emergència sanitària arrel de la Covid-19 i a la coincidència amb els primers dies de Setmana Santa. Així, aquest mes de març s’han formalitzat 10.936 contractes al Vallès Oriental, 1.354 més que durant al mateix període de l’any passat, la qual cosa suposa una variació relativa del +14%.

A Catalunya, en comparació amb el febrer, la contractació ha experimentat un repunt significatiu, atès que ha crescut un 15,5% (26.692 contractes més). En termes globals les dades indiquen, per al conjunt català (tot i que també és la realitat comarcal) una caiguda interanual de la contractació del 18%, més marcada en el cas dels contractes temporals que en el dels indefinits. Aquesta davallada interanual és més intensa que la registrada un any abans (-13,2%), atès que la contractació laboral del primer trimestre de 2020 només va estar afectada per la pandèmia en els darrers quinze dies del mes de març.