Mollet dona a conèixer internacionalment bones pràctiques alimentàries

Hort comunitari al centre cívic de Can Borrell

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha participat com a ponent en una jornada europea preparatòria de la Conferència Internacional pel Clima (COP 26) que organitza Nacions Unides i que tindrà lloc de l’1 al 12 de novembre a Glasgow, Escòcia, sota el lema Unir el món per fer front al canvi climàtic.

En concret, l’Ajuntament de Mollet, ha donat a conèixer la seva estratègia integrada sobre alimentació i salut anomenada Menja bé a Mollet compartint experiències concretes com ara la promoció dels hàbits alimentaris saludables a través del Consell Municipal dels Infants, la incorporació de Mollet a la Carta Alimentària de la regió metropolitana de Barcelona o la participació en el projecte europeu ConServeTerra centrat en recerca i investigació de producció d’aliments a Gallecs.

La jornada també va servir per donar a conèixer d’altres exemples concrets com ara l’hort comunitari del Centre Cívic de Can Borrell o el projecte de reducció del malbaratament alimentari que es duu a terme amb els tarongers urbans del carrer Santa Rosa. 

La jornada preparatòria va ser organitzada per la ciutat francesa de Mouans Sartoux, i en la qual també van participar diferents ciutats i xarxes europees d’Escòcia, Suècia, França i Portugal. L’objectiu de la trobada era mostrar als governs nacionals les bones pràctiques que s’estan duent a terme en l’àmbit local amb el missatge la COP26 ja està aquí. Uniu-vos al moviment de ciutats europees compromeses amb la democràcia i la sobirania alimentàries.