Un exalumne de l’Escola Sant Gervasi de Mollet va marcar l’únic gol del Barça en el derbi contra el Real Madrid

Foto oficial del jugador a la wb del FC Barcelona

El jugador Òscar Mingueza va transformar-se aquest dissabte en l’heroi del FC Barcelona en marcar l’únic gol dels blaugranes en el derbi amb el Real Madrid. Es dóna la circumstància que aquest era el primer derbi del jugador de Sant Perpètua de Mogoda i el seu segon gol a la Lliga. El primer el va marcar el 15 de març de 2021 contra la SD Huesca. En aquella ocasió el partit va acabar en victòria, mentre que aquest dissabte els barcelonistes van ser derrotats per 2 a 1.

Òscar Mingueza està estretament vinculat a Mollet i no només perquè va néixer a Santa Perpètua. Segons ens han descobert recentment als alumnes de 3r d’ESO de l’Escola Sant Gervasi de Mollet el jugador barcelonista és exalumne d’aquesta coneguda escola local. Els alumnes d’aquest grup de l’ESO participants del projecte Sant Gervasi report de La Vanguardia han publicat un article on es fan ressò d’aquesta circumstància i que es titula “Un exalumne del Sant Gervasi triomfa vestit de Blaugrana”.

En aquest article es fan ressò de què el jugador del FC Barcelona Òscar Mingueza és una de les revelacions de la temporada de l’equip català.

Mingueza va néixer el 13 de maig del 1999 a Santa Perpètua de Mogoda, és central i ha vestit tota la vida de blaugrana des del Prebenjamí fins al Barça B.

El 24 de novembre de 2020 va fer el seu debut com a professional amb el Futbol Club Barcelona, en un partit de la Lliga de Campions de la UEFA 2020-21 enfront del FC Dinamo de Kíev que va finalitzar amb victòria blaugrana per 0-4.

A Primera Divisió hi va debutar el 29 de novembre de 2020, en la victòria del Barça per 4-0 davant del Club Atlètic Osasuna.

Òscar Mingueza va néixer el 13 de maig del 1999 a Santa Perpètua de Mogoda, un municipi del Vallès Occidental. El central s’ha vestit tota la vida de blaugrana, des del Prebenjamí fins al Barça B. Amb el filial culer va debutar el 27 de juliol del 2016 en un partit amistós contra el Llagostera. Però fins a la temporada 2018/19 no ha passat a formar part del filial.

La seva última campanya al Juvenil A va ser la 2017/18. Un curs fructífer per a Mingueza, ja que la solidesa defensiva que hi va aportar va servir per aixecar la Youth League i la Lliga.

La passada temporada 2018/19 va participar en un total de 15 partits, 11 com a titular, sumant 959 minuts d’experiència a la categoria. També va participar en cinc partits del Juvenil A a la UEFA Youth League. La passada temporada 2019/20 va disputar un total de 16 partits de Lliga i tres del play-off d’ascens.

Mingueza té contracte amb el Barça fins al 30 de juny del 2021.