Espai Gos es queixa de la presència a Gallecs de caçadors de conills amb fura

L’entitat Espai Gos Mollet s’ha queixat la presència aquest dissabte dia 10 de grups de caçadors amb fura a l’Espai Rural de Gallecs en un període de cria de fauna. L’activitat, destinada a evitar la sobrepoblació de conills a l’Espai Natural, es feia amb tots els permisos del Consorci de Gallecs.

Espai Gos Mollet, segons han explicat en un comunicat, van comunicar dissabte aquests fets a la Policia Municipal de Mollet, Mossos d’Esquadra i als Agents Rurals, que van procedir a identificar als caçadors i verificar l’autorització de caça.

Tot i que l’activitat tenia tots els permisos, Espai Gos Mollet considera que no s’hauria de fer en un període de cria d’altres espècies presents a Gallecs i ha anunciat que demanarà a la gerent del Consorci de Gallecs, Gemma Safont, “que anul·li totes les autoritzacions de caça de conills amb fura a l’Espai Rural de Gallecs mentre estem en període de cria de la fauna a Gallecs”.
També diuen que portaran el cas a la Coordinadora de Respecte Animal de l’Ajuntament de Mollet, al
Síndic Personer i als diferents grups municipals de la ciutat. I es posarem en contacte amb la senyora Anja Hazekamp presidenta del “Intergroup on the Welfare and Conservation of Animals” (Intergrup del Benestar i la Conservació dels Animals) del Parlament Europeu per informar-la de la caça en temps de cria de la fauna a l’Espai Rural de Gallecs.
D’aquest grup de treball de parlamentaris europeus va sortir fa uns dies el toc d’atenció al Govern de l’Estat Espanyol per la manca de protecció dels gossos de caça.

Espai Gos indica que en aquesta època de l’any les perdius i altres ocells fan els seus nius als marges. Recorda que a l’espai hi ha faisans, els conills estan criant i que “aquest any tenim la presència, com a mínim, d’una família de rapinyaires estable i que amb un mica de sort han fet niu en alguna de les masies de l’Espai Rural”.

Espai Gos tot i això diu que “no estem en contra de què si hi ha una sobre població de conills es faci una caça controlada, encara que hi ha altres mesures que es podrien tenir en compte. Però mai en període de cria de la fauna”.