La regidora de Mollet Mari Carmen Moya entra en la direcció d’Esquerra Unida de Catalunya

La regidora de Mollet en Comú Mari Carmen Moya va ser escollida en l’Assemblea constituent d’Esquerra Unida de Catalunya (EUCAT) com a membre de la Coordinació Nacional, un òrgan de direcció i coordinació de només 58 membres.

A l’Assemblea Constituent la delegació molletana estava composta pels regidors Mari Carmen Moya i Francisco Sancho, i també per Joaquim Fuertes, que ja havia estat escollit, junt a Moya, com a co-coordinador local de l’Assemblea d’EUCAT Mollet.

Esquerra Unida de Catalunya (EUCAT), el nou referent de Izquierda Unida, celebrava telemàticament el dissabte 10 d’abril la seva Assemblea Constituent. Amb aquesta assemblea la nova formació concloïa el seu procés de constitució que va començar el 29 de febrer del 2020 amb una assemblea fundacional a Cornellà i l’elecció d’una direcció provisional. Segon han explicat des de la formació, la fundació d’EUCAT va ser fruit del gir polític de l’antiga EUiA que va perdre les seves relacions històriques amb Izquierda Unida a Espanya i amb l’espai polític dels comuns a Catalunya.

A Mollet, Esquerra Unida de Catalunya, expliquen des d’aquesta organització política, s’ha anat organitzant “sense fer massa soroll tot prioritzant el treball unitari als diferents moviments socials de la ciutat i, especialment, a Mollet en Comú i el seu grup municipal. Espais tots ells amb els quals continuaran treballant, com sempre, amb la lleialtat més gran”.

A l’Assemblea, EUCAT va refermar el seu caràcter d’organització d’esquerres, republicana, ecologista, feminista i útil per a la classe treballadora. Així com el seu compromís unitari amb Cataluya en Comú, Izquierda Unida i Unidas Podemos Apart dels seus estatuts, les seves propostes programàtiques i el seu full de ruta polític, l’assemblea va aprovar resolucions en defensa dels treballadors de Bosch-Lliça, la lluita feminista i la sanitat pública.