Mollet en Comú reclama més vigilància per evitar l’incivisme a Gallecs i als Pinetons

Imatge d’un video on es pot veure molta brutícia als Pinetons

En els últims mesos, molt possiblement degut a l’estat de pandèmia i les restriccions de mobilitat, l’entorn natural i rural de Gallecs, des de la zona de pre-parc, als Pinetons, està especialment visitat per veïns i veïnes de la ciutat. Aquest major ús ha derivat en alguns casos en un augment puntual de la brutícia, que arriba a ser enorme en alguns punts, moltes vegades derivada de botellades, i d’altres actes incívics. “La situació és preocupant, i fa dies s’està denunciant per diferents canals, amb vídeos i imatges del mal estat d’alguns espais”, denuncien des de Mollet en Comú. L’Associació de veïns de Santa Rosa, expliquen com exemple, ha denunciat la situació i demana que hi hagi més control dissuassori, civisme, i que es prenguin accions que ajudin a revertir aquests fets. Així mateix es plantegi una millora en la neteja especialment dels espais verds.

Mollet en Comú, segons indiquen en un comunicat, vol reclamar a l’Ajuntament que actuï contra aquesta situació en un doble vessant: Primer, actuant contra aquestes situacions concretes incrementant els dispositius de neteja i de vigilància de l’espai i, en segon lloc, amb conscienciació de la ciutadania per tal de reduir i eliminar els actes incívics. La responsabilitat ciutadana és imprescindible per tenir cura dels espais i entorns.

En aquest sentit la portaveu de Mollet en Comú, Marina Escribano, recorda que “Des de fa anys estem reclamant un Pla Local de Civisme que mai acaba d’arribar. A la ciutat tenim importants reptes en qüestions com la neteja, el tràfic o la convivència que necessiten posar l’accent en la importància d’una ciutadania cívica. Les noves situacions a Gallecs demostren que el problema, lluny de solucionar-se, està creixent”

Per últim, Mollet en Comú vol fer una crida a la ciutadania a reivindicar i enfortir el civisme a tots els espais de convivència.