El dilluns comencen les obres per substituir una canonada d’aigua a Jaume I

En aquesta primera etapa s’executarà una plataforma elevada a un sol nivell en la cruïlla del carrer Espanya, que garantirà la prioritat de pas als vianants

El pròxim dilluns 19 d’abril començaran les obres per substituir la canonada de distribució d’aigua de Jaume I des del carrer de Berenguer III fins al carrer de Roger de Llúria. Aquesta canonada dona subministrament directe a més 1.800 de persones. L’obra, segons ha informat l’Ajuntament de Mollet, es dividirà en diferents fases i està previst que duri aproximadament  uns quatre  mesos.

L’obra consisteix en renovar l’actual canonada de la xarxa general de distribució d’aigua potable del c. Jaume I per una de nova de fosa dúctil, des del carrer de Berenguer III fins al carrer de Roger de Llúria,

S’ha previst en la primera fase la substitució d’un total de 650 metres de canonada i posteriorment es procedirà també a substituir la canonada de l’altra vorera. També en aquesta primera etapa s’executarà una plataforma elevada a un sol nivell en la cruïlla del carrer Espanya, que garantirà la prioritat de pas als vianants.

Les obres es faran garantint en tot moment la mobilitat de les persones i sense afectació de trànsit rodat, encara que puntualment en el tram en execució, s’afectarà l’aparcament en zona blava i es reubicaran temporalment els contenidors de residus.

L’obra està valorada per un total de 244.502 € i s’engloba dins del pla d’inversions de renovació de les infraestructures del  servei municipal d’abastament d’aigua, previst en la pròrroga del contracte que està executant l’empresa Agbar.

Dins del pla d’inversions de renovació de les infraestructures del  servei municipal d’abastament d’aigua, ja s’ha procedit al canvi de canonades d’un altre vial important de la ciutat com és Berenguer III on  s’ha substituït 360 metres de canonada general de distribució i transport.

L’Ajuntament de Mollet explica que la canonada que ara es renova pertany a la xarxa general de distribució d’aigua potable a la ciutat i el seu funcionament afecta a tot el subministrament d’aigua potable, per la qual cosa, “es tracta d’una obra estratègica per garantir que els pròxims anys es pugui mantenir la mateixa qualitat del servei i rendiments de xarxa actuals”.

L’Ajuntament recorda que les inversions de renovació i millora en la xarxa englobades en contracte de gestió del servei d’aigua potable, permeten mantenir “un elevat rendiment de xarxa que se situa al voltant del 85%, un dels més elevats de Catalunya”.