EMFO inicio set cursos per formar un centenar de persones en atur

L’Ajuntament de Mollet del Vallès, a través de l’Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l’Ocupació (EMFO), ha iniciat 7 cursos semipresencials adreçats prioritàriament a un centenar de persones. En total estan previstos 10 cursos dels quals se’n beneficiaran 150 alumnes.

Segons ha informat l’Ajuntament del total dels 100 alumnes actuals, 93 estan en situació d’atur, 7 estan en ERTO i 5 estan treballant amb contractes de poques hores.

Els cursos iniciats son els d’Auxiliar de comerç, Atenció sociosanitària en persones dependents, Activitats administratives amb relació al client, Gestió de trucades de teleassistència, Alfabetització informàtica i internet i Activitats auxiliars de conservació i de millora de forest i Confecció i publicació de pàgines web.

Està previst que el mes de maig s’iniciï la formació Competències personals per a l’ocupació i al juny, el curs d’Habilitats de comunicació i la segona edició del certificat de professionalitat d’Activitats auxiliars de comerç.

“Cada un d’aquests cursos prepara l’alumnat per treballar en una professió i també els ofereix el màxim de polivalència en el seu dia a dia, ampliant així les seves oportunitats de trobar feina”, expliquen des de l’Ajuntament de Mollet. Un cop finalitzades les formacions, al marge d’haver realitzat pràctiques en empreses, obtindran un certificat de professionalitat que els acredita per treballar en diferents llocs de feina.

Els certificats de professionalitat s’adrecen a persones en situació d’atur, en situació d’ERTO o que estiguin buscant una feina millor a l’actual perquè tenen un contracte d’hores.

El perfil de l’alumnat que participa en la formació, són majoritàriament dones (59 dones i 46 homes) d’una mitjana d’edat de trenta-cinc anys, de Mollet del Vallès (59  alumnes) i amb nivell formatiu d’estudis obligatoris finalitzats.

La Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries és un programa cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya; el Fons Social Europeu i el Ministeri de Treball i Seguretat Social.