Espai Gos presenta un recurs a la Generalitat on demana la suspensió cautelar de la caça amb fura a Gallecs

Caçadors amb fura a Gallecs. Foto. Espai Gos

El grup animalista Espai Gos Mollet ha anunciat que aquest passat dilluns dia 19 han presentat a la directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi de la Generalitat de Catalunya un recurs d’alçada a l’autorització excepcional de caça de conills amb fura a l’Espai Rural de Gallecs on es demana la suspensió cautelar d’aquest permís. Fa uns dies aquest grup va fer pública una queixa contra aquesta pràctica en un moment en què diferents espècies estant en període de cria.


El recurs s’empara en diferents temes com deficiències en la sol·licitud de caça referent a qui la demana, que no existeix un estudi científic sobre la població de conills, el període de cria de les perdius, faisans i altres ocells als camps i marges o que el permís és per a 7 Societats de Caçadors i un total de 93 caçadors. També, afirmen, que hi ha “agressivitat i violència demostrada per part dels caçadors”.

L’entitat animalista reitera que no està en contra de què si hi ha una sobre població de conills es faci una caça
controlada, encara que opina que “hi ha altres mesures que es podrien tenir en compte”, però “mai en període de cria de la fauna”.
Concretament proposen mesures alternatives com la neteja dels canyars dels marges i la Introducció d’aus rapinyaires nocturnes.

Espai Gos indica, en un comunicat, que queda a l’espera de la resposta de la directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació al recurs i demana a la gerent del Consorci de Gallecs, Gemma Safont, que faci un gir de 180 graus en la gestió de la flora i la fauna de l’Espai Rural Gallecs.
“Un primer pas és anul·lar totes les autoritzacions de caça de conills amb fura a l’Espai Rural de Gallecs mentre estem en període de cria de la fauna a Gallecs”, diuen des d’aquesta entitat.