L’Ajuntament de Mollet convida als propietaris d’animals a signar un compromís de tinença responsable i comportament cívic

L’Ajuntament de Mollet ha posat en marxa una nova campanya de conscienciació i tinença responsable d’animals de companyia. Aquesta campanya, però, serà una mica diferent de les anteriors. Al marge d’alertar sobre l’obligatorietat de respectar i complir les normatives vigents, aquest cop, es distribuirà una butlleta a través de la qual els propietaris de mascotes es comprometen a aquesta tinença responsable i adoptar comportaments cívics.

Segons ha informat l’Ajuntament, la campanya la iniciaran els agents cívics, durant quatre setmanes, i després seran els agents de la Policia Municipal els qui li donaran continuïtat.

La butlleta que es convidarà a signar

Durant la campanya es distribuirà als propietaris d’animals la butlleta de compromís cívic, que un cop emplenada es pot lliurar a l’Ajuntament, al Centre Cívic de Can Borrell o al Centre Cultural La Marineta. La butlleta també es pot descarregar des del web de l’Ajuntament www.molletvalles.cat.

El fet d’omplir o no la butlleta és lliure i per això totes aquelles persones que ho facin rebran com a obsequi una ampolleta per tirar una mica d’aigua als orins dels gossos a la via pública per tal de minimitzar l’afectació sobre el mobiliari urbà i les façanes. L’entrega de l’ampolleta, que també vol conscienciar sobre aquesta pràctica, es farà fins a esgotar existències.

A la campanya es recorden alguns principis de conducta responsable com ara tenir els gossos inscrits al Registre de l’Ajuntament, estar identificats amb un xip, vetllar per l’espai públic, portar-los lligats, tenir cura que no entrin en espais d’esbarjo infantils o el compromís de no abandonar-los o maltractar-los. El no compliment d’aquestes normes, recorda el govern local, pot comportar sancions que van del 300 als 2000 euros.

Per la regidora de Respecte Animal, Núria Muñoz, “De nou, no només volem seguir recordant que hi ha un seguit de normes que, pel bé de tots i totes i pel bé d’una convivència respectuosa a Mollet, s’han de complir, sinó que també volem posar èmfasi en el fet que els gossos formen part de la nostra societat, conviuen amb nosaltres, i per tant, també tenen drets que s’han de respectar”.

En aquest sentit Muñoz recorda “el compromís d’aquest Ajuntament en la defensa dels drets dels animals i la bona convivència amb les persones com posen de manifest, per exemple, la creació d’una regidoria específica de Respecte Animal o la creació, l’any passat, de la Coordinadora de Respecte Animal de Mollet amb l’objectiu de promoure i fomentar el treball conjunt entre tots aquells actors de la ciutat relacionats i compromesos amb el món animalista”.