Mollet recupera aquest divendres la diada de Sant Jordi

Hi haurà parades de llibres i de roses, però només davant les llibreries i floristeries. La fotografia és del tradicional Sant Jordi a la Rambla

Aquest divendres, 23 d’abril, Mollet recupera la celebració de la diada de Sant Jordi. L’any passat la diada va coincidir amb l’etapa més dura del confinament domiciliari i no es van poder dur a terme cap mena d’activitats. Enguany es reprendrà aquesta celebració popular i encara que no hi haurà les concentracions de parades de llibres i roses d’altres anys, sí que la festa es tornarà a veure al carrer. Així, hi haurà parades davant de les botigues de roses i llibres i nombroses activitats culturals.

Aquest Sant Jordi l’Ajuntament i els comerços de la ciutat han decidit permetre únicament les parades davant de les llibreries i floristeries per raons de seguretat. “La no acumulació de parades en un mateix espai evitarà aglomeracions, tot permetent una compra més tranquil·la i segura”, expliquen des de l’Ajuntament.

A banda de les típiques parades, l’Ajuntament i entitats de Mollet han programat activitats relacionades amb la diada que ja s’han dut a terme al llarg d’aquesta setmana, però que es concentren especialment aquest dijous i divendres.

Al programa de Sant Jordi no hi podien faltar les activitats a la Biblioteca de Can Mulà: durant tota aquesta setmana s’estan fent recomanacions literàries a través del seu perfil d’Instagram (@bibcanmula) i, a més, s’organitza una exposició i la presentació d’un llibre de l’autora local Esther Ventura. El mateix dia 23, a partir de les 15.30 h, el vestíbul de l’equipament acollirà una parada de novetats literàries.


El mateix dia de Sant Jordi, el Museu Abelló ens proposa dues activitats molt literàries a la terrassa de l’equipament: una sessió de contes, on els protagonistes seran els personatges de les obres del museu; i un espectacle de poesia teatralitzada, Instants previs, amb Josep Sobrevals i Marta Tricuera.

El programa de Sant Jordi també compta amb una sessió de contes per a adults organitzada pel Departament de Gent Gran; un programa en línia dedicat a Sant Jordi a l’Instagram de Joventut o d’un concert de sardanes al Mercat Vell organitzat per Tradicions i Costums.