El ple de Mollet demana al Govern que s’acabi amb les comissions elevades que els bancs imposen als seus clients

person holding coin
Photo by maitree rimthong on Pexels.com

El ple municipal de Mollet va aprovar dilluns una moció on es demana que els governs competents acabin amb la nova pràctica dels bancs d’imposar als seus clients amb menys ingressos comissions bancàries molt elevades. La moció va tenir el suport de tots els grups municipals, excepte Ciutadans que es va abstenir.
La moció va ser presentada per Mollet en Comú a petició de l’Associació de Jubilats i Pensionistes que la va presentar a tots els grups municipals.
Francisco Sancho, de Mollet en Comú, va defensar la moció i va explicar que el motiu de la mateixa és pràctica habitual dels bancs més grans d’imposar als seus clients elevades comissions pel simple manteniment de comptes. “Aquestes comissions acostumen, a més, a estar aplicades a aquells comptes que no tenen ingressos fixos o aquests són d’una baixa quantitat. Són així les persones més vulnerables les especialment afectades per aquestes pràctiques”, va dir.

Sancho va indicar que aquestes elevades comissions que poden superar els 300 euros a l’any.

A la moció es recorda que al sector bancari se li han donat ajudes públiques de l’ordre de desenes de milions d’euros i per tant es considera que aquestes pràctiques siguin permeses pels governs de l’Estat i de la Generalitat.

Iván Garrido, de Ciutadans, va manifestar que, tot i d’estar d’acord amb la petició, el seu grup s’abstenia perquè no podien compartir “la part ideològica de la moció”.

Joan Daví, de Junts per Mollet, va afegir que aquestes comissions també afectaven institucions i entitats sense ànim de lucre que veuen com els bancs els cobren molts diners per únicament custodiar subvencions que finalment van destinades a altres institucions.