Mollet estudiarà dotar el cementiri municipal d’un espai pel dol perinatal, gestacional o neonatal

L’Ajuntament de Mollet estudiarà dotar el municipi d’un espai de suport i confort per a aquelles persones que han patit una pèrdua perinatal, gestacional o neonatal en forma d’espai físic al cementeri municipal. Això ho va aprovar el ple municipal de Mollet al donar suport unànime a una moció presentada pel grup municipal d’Ara Mollet ERC MES.

Segons es diu a la moció es tracta de crear “un espai col·lectiu específic per facilitar el dol i l’acompanyament de les famílies que patei-xen la pèrdua del fill o filla durant l’embaràs o després del part”.

En la moció s’acorda que l’Ajuntament de Mollet del Vallès es posa al costat de les famílies que han tingut la pèrdua d’un ésser estimat en mort perinatal, gestacional o neonatal, i les vol acompanyar en el seu dol i que també es donarà suport a les associacions destinades a acompanyar en el dol perinatal, gestacional o neonatal que puguin sorgir al municipi, i també donar suport i acompanyament als progenitors que es trobin en aquestes situacions.

Segons s’argumenta a la moció, que va ser defensada per Marta Vilarets, la pèrdua perinatal, gestacional o neonatal és una realitat “encara sovint molt invisibilit-zada socialment i que pateixen moltes famílies en silenci”. Segons les dades recollides a la moció a l’any 2019 van morir 157 menors d’un any, dels quals 34 abans de les primeres 24h i 96 entre el dia 1 i els 28 dies.