La Sindicatura de Mollet es reforça amb la incorporació de Lluís Martínez per parlar dels drets dels infants a les escoles

La Sindicatura de Mollet es reforça. El Síndic Personer de Mollet, Salvador Rovirosa, ha confiat al seu antecessor en el càrrec, Lluís Martínez Camps, el programa El Síndic a l’Escola. Es tracta d’una activitat en la qual el Síndic visita els diferents centres escolars de la ciutat per parlar als alumnes de 5è i 6è dels drets i deures dels infants i de com defensar-los. Rovirosa ha explicat que la idea per impulsar aquest nou projecte és evitar deixar perdre la feina feta en els darrers anys en aquest àmbit. “Aquest programa serveix per reforçar la figura del Síndic”, ha dit.

Aquest dimecres al matí el Síndic Salvador Rovirosa acompanyat per Lluís Martinez i l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, el regidor d’Educació, Raúl Broto i la regidora d’Infància, Núria Muñoz ha presentat aquest nou projecte d’impuls d’activitat de la Sindicatura. El projecte compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Mollet.

Lluís Martínez ha explicat sentir-se especialment content amb aquest programa que va iniciar-se en el seu mandat a partir d’una proposta del Consell dels Infants. Aquest és el motiu per què ha acceptat la proposta de Rovirosa. “En l’àmbit personal estic molt satisfet de poder seguir amb aquesta proposta”, ha comentat.
Segons ha detallat Martínez les visites als centres escolars de la ciutat li han permès en els anys del seu mandat parlar dels drets dels infants a quasi 2000 nens i nenes. Martínez ha comentat que l’any passat, a causa de la Covid-19, aquest programa de visites a les escoles es va suspendre i que ara la voluntat és reiniciar-lo a partir del nou curs escolar. A partir d’ara mateix, en col·laboració amb les conselleries de l’Ajuntament de Mollet implicades, ja començaran a treballar per encaixar les xerrades sobre els drets dels infants amb els programes de les diferents escoles.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha agraït al Síndic Personer la iniciativa de fer la proposta al seu antecessor i a aquest el fet d’haver-la acceptat. Monràs considera la proposta “un element més que posem en el nostre pla educatiu i per la infància de la ciutat” i ha indicat que encaixa amb projectes que s’estan treballant en l’àmbit d’infància com que l’Unicef reconegui la ciutat com Amiga de la Infància. Monràs també s’ha mostrat convençut que el programa serveix per reforçar la institució i ha afirmat que és “un motiu d’orgull tenir aquest projecte relacionat amb els infants”.