Mollet celebra el Dia Internacional de la Dansa amb dos espectacles presencials i una web de les escoles de dansa de la ciutat

Imatge d’Adesso

Aquest dijous 29 d’abril es commemora a Mollet el Dia Internacional de la Dansa (DID). Enguany, s’han programat dos espectacles al Teatre Can Gomà i es presenta una web interactiva en la qual participen les escoles de dansa de la ciutat i a la que es pot accedir des del web www.molletvalles.cat.

Així Can Gomà acollirà aquest dissabte l’estrena de dos espectacles amb aforament limitat de companyies residents a CRA’P. Es tracta Adesso la Finestra, de Julieta Ferraro i de Chop Suey, de la cia. Charol&Ferraro

D’altra banda, i per tal que les escoles de dansa de la ciutat participin activament a la jornada, s’ha canviat el format de l’espectacle que es feia habitualment al parc de les Pruneres per adaptar-se a les mesures de seguretat i es farà en línia, a través d’una pàgina web especial per al DID 2021. Allà es podran veure els vídeos amb l’actuació de cada escola, així com sentir els missatges i descarregar el Manifest del DID 2021 i adquirir les entrades per als espectacles presencials.

Les escoles que participen al DID 2021 son CRA’P, Sqs team school, La Tramolla , Espai de dansa i teatre, Escola Municipal de Música i Dansa, Dandi i Escola Isabel Farrés

Vallès Visió també se suma a la celebració i emetrà el vídeo sencer de les escoles de dansa avui a les 20.30 h, a les 22.30 h i també ho repetirà al llarg del cap de setmana.

Mercè Pérez, regidora de Cultura afirma “A Mollet cada any celebrem el Dia Internacional de la Dansa d’una forma multitudinària, enguany la situació no ho permet, però malgrat no poder fer-ho com ens agradaria, hem preparat un seguit d’activitats que podreu gaudir a Vallès Visió i a una web interactiva que segur que no us deixaran indiferents.”

El manifest del DID 2021 de la UNESCO fa un paral·lelisme entre la situació actual i la que es vivia durant la Segona Guerra Mundial (tocs de queda, confinament, restriccions de moviment, etc) i incita les persones professionals de la Dansa, a pensar el seu paper en la situació actual de pandèmia, confinament i toc de queda. Un moment en el qual la gent els necessita ara (per distreure’s, moure’s i divertir-se) i els necessitarà un cop passi aquesta crisi. El manifest de la UNESCO per al DID 2021 acaba animant: “Produeixin una vacuna contra el virus de l’ànima: Vostès saben com fer ballar la gent.”