L’Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet fa trenta anys

L’Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet celebra enguany el seu 30 aniversari. L’Escola va ser inaugurada el 5 de maig de 1991 pel fill il·lustre de la ciutat i aleshores ministre de Cultura, Jordi Solé Tura. La inauguració del nou equipament a un edifici emblemàtic de la ciutat, l’antiga Cava de Can Gomà, va ser una de les fites del govern local que aleshores presidia Montserrat Tura.

Aquella primera escola del curs 91-92, que només n’era de música, va posar-se en marxa amb 55 alumnes i 5 professors, entre ells el que encara és avui director, Xavier Esteve. Avui l’Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet volta els tres centenars d’alumnes.

Ara, amb tres dècades d’experiències a l’esquena, l’Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet posa en marxa el calendari de  preinscripcions per a l’alumnat nou de cara el curs 2021-2022. Enguany es podrà fer jornada de portes obertes presencials amb cita prèvia i virtuals, tot respectant les mesures establertes per fer front a la Covid.

Les portes obertes per a l’Escola Municipal de Música i Dansa tindran lloc el dissabte 8 de maig al matí i es realitzaran sempre amb cita prèvia trucant  al telèfon de l’escola fins al 7 de maig de 16 h a 21 h, per facilitar que les famílies interessades coneguin l’escola, també s’ofereix la possibilitat de fer una visita virtual a través de la pàgina web del centre

Les preinscripcions per a l’Escola de Dansa tindran lloc del 13 al 21 de maig (cal demanar cita del 3 a l’11 de maig). Pel que fa a l’Escola de Música, les preinscripcions seran del 24 de maig al 3 de juny (demanant cita del 10 al 21 de maig).

TRENTA ANYS D’IMPLICACIÓ AMB LA CIUTAT

L’Escola Municipal de Música es va inaugurar l’any 1991 per tal que Mollet disposés d’un equipament on poder fer estudis musicals. I la rebuda per part de la societat molletana va ser realment molt bona: dels 55 alumnes i 5 professors amb què va arrencar el primer curs es va passar  a 112 alumnes i 11 professors al curs 92-93. Des dels seus inicis ha estat una escola molt estimada a la ciutat, tant per la qualitat dels seus estudis com per la seva implicació en la ciutat. Això va quedar evidenciat quan al curs del 92 van ser els alumnes de l’escola els que van acompanyar a Joan Manel Serrat en els actes d’inauguració de la Rambla Nova. També l’escola participaria de forma activa en els actes del mil·lenari de Mollet que es van fer l’any 1993

L’Escola no va parar de créixer des d’aleshores amb algunes fites com la inauguració, al curs 93-94, de l’auditori a l’antiga sala de ball de Can Gomà; la reforma total de l’escola que es va fer al curs 2007-2008 o la incorporació dels estudis de dansa, en un espai annex al Teatre Municipal de Can Gomà, a partir del curs 2008-2009.

Els trenta anys de l’Escola de Música i Dansa de Mollet estan també plens de fites assolides en l’àmbit musical. Al curs 95-96, quan l’escola tot just feia cinc anys, l’Escola va poder gravar i llençar el seu primer disc. Seria el primer de varis que s’han gravat aquests anys, però aquest tenia la particularitat que la caràtula del treball musical va ser pintat pel pintor local Joan Abelló.

Al curs de 1999 es va assolir una altra d’aquestes fites amb la participació d’alumnes de l’escola al primer concert internacional. Va ser al Festival Internacional de Joves Músics Europeus que va tenir lloc a Trondheim (Noruega). Des d’aleshores els músics de l’escola local han visitat molts països d’Europa i bona part de la geografia espanyola.

Just un any després, al curs 2000-2001, l’Escola encararia un nou repte: la posada en escena i interpretació d’una gran producció. Alumnes i professors van fer realitat la proesa de fer realitat el “Glòria” de Vivaldi. Seria la primera de diverses.

Una Escola no només són els alumnes i els professors sinó que també en formen part els pares i mares. A l’Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet això va quedar palès al curs 2002 quan va néixer la coral AMPACANTA formada per pares i mares dels alumnes.