Disset anys després jutgen al lladre que va matar a ganivetades un vigilant de seguretat a l’Esclat de Can Borrell

Aquest dilluns 3 de maig comença a l’Audiència de Barcelona el judici contra un home acusat del robatori amb violència al supermercat Esclat del barri de Can Borrell de Mollet que el 18 d’octubre de 2003 va acabar amb la mort a ganivetades d’un vigilant de seguretat. L’acusat, un veí del Prat de Llobregat que no va ser detingut fins a l’any 2015, s’enfronta a una petició de fiscalia de vint-i-vuit anys per aquests fets. La previsió és que el judici s’allargui fins al dia 11 de maig.

Segons el fiscal, l’acusat, juntament amb altres dos individus no identificats, va accedir el 18 d’octubre de 2003 a l’interior d’un vehicle estacionat, violentant el pany de la porta, va arrencar i va unir els cables del motor de l’encesa, provocant un pont elèctric.


Amb aquest cotxe robat van anar fins als voltants del supermercat Esclat al barri de Can Borrell de Mollet. Mentre un d’ells esperava dins del vehicle, l’acusat i l’altre individu, amb el rostre cobert per a evitar ser identificats i reconeguts, van entrar al supermercat, esgrimint cadascun un ganivet de grans dimensions.

Es van dirigir a les empleades, exigint-los el lliurament de tots els diners que hi havia a les caixes registradores. Arran dels crits, el vigilant de seguretat de l’empresa VSS va acudir a la zona de les caixes registradores.
L’acusat el va colpejar, fent-lo caure a terra, on va continuar colpejant-lo i li va clavar de forma reiterada el ganivet.
“Quan marxaven del supermercat, l’acusat, amb ànim d’acabar definitivament la seva vida, va tornar enrere i li va clavar diverses ganivetades més, fins que finalment va morir”, explica la fiscalia.


L’acusat serà jutjat dels delictes de robatori amb violència i intimidació amb ús d’arma, d’un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament i d’un delicte de robatori d’ús de vehicle. Concorre la circumstància agreujant de disfressa motiu pel qual se li demanen vint-i-vuit anys de presó.