Mollet perdrà 60.000 euros cada any amb la finalització de les concessions de les autopistes aquest estiu

La finalització aquest estiu de les concessions de l’AP-7 i la C-33 i l’eliminació dels peatges d’aquestes vies d’alta capacitat és una molt bona notícia per als conductors que les utilitzen, però representa un problema per als municipis que travessen, entre ells Mollet del Vallès.

Des de fa anys aquests municipis cobren a la concessionària de l’autopista conceptes com l’IBI en funció de l’ocupació del seu territori i també perceben compensacions per activitats com les gasolineres o les àrees de servei. Ara que la concessió finalitza i les vies tornaran a ser públiques, s’acaba per a ells aquesta font d’ingressos. Una quantitat gens negligible en molts casos.

L’Ajuntament de Mollet calcula que perdrà l’any 2022 uns 60.000 euros cada any per aquest concepte. La informació la va facilitar el passat dilluns al ple municipal la tinent d’alcalde Mireia Dionisio a partir d’una pregunta d’un grup de l’oposició que es va interessar per l’impacte local que tindria la fi de la concessió de les autopistes.

No és l’ajuntament de Mollet, tot i que pel seu terme municipal és dels més afectats per les vies de gran capacitat, ja que hi passen dues autopistes, la C-33 i l’AP-7, el municipi del Vallès que més diners perdrà amb la finalització de la concessió d’Abertis. En el tram de l’AP-7 que transcorre per comarques com el Vallès, el Baix Llobregat i Penedès, Abertis deixarà de pagar uns 2,8 milions d’euros als municipis. Sant Celoni serà un dels més afectats, amb 470.790 euros que ja no percebrà a partir de l’any que, juntament amb Fogars de la Selva (301,573), Llinars de Vallès (260.663 euros) o la Roca de Vallès (256.148 euros).


A la C-33, l’ajuntament que deixarà de percebre un import més elevat és el de Montcada i Reixac, concretament 133.584 euros pels seus cinc quilòmetres de tram per aquesta via, a més de 16.246 euros per l’àrea de servei situada en el terme municipal. En total, són sis localitats que sumades deixaran de cobrar 350.439,42 euros a l’any.