Condemnen només a cinc anys el responsable de matar un vigilant de seguretat a l’Esclat de Mollet

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a poc menys de cinc anys de presó l’home que va matar el vigilant de seguretat del supermercat Esclat del barri de Can Borrell de Mollet l’any 2003. L’acusat ha acceptat els fets i la pena molt rebaixada respecte a la inicial de vint-i-vuit anys que demanava la fiscalia. El judici s’havia de celebrar amb jurat popular fins a la setmana vinent, però aquest dilluns s’ha pactat la pena i s’ha declarat ferma la condemna.

L’acusat, un veí del Prat de Llobregat que no va ser detingut fins a l’any 2015, juntament amb altres dos individus no identificats, va robar el 18 d’octubre de 2003 un vehicle i amb aquest cotxe robat van anar fins als voltants del supermercat Esclat al barri de Can Borrell de Mollet. Mentre un d’ells esperava dins del vehicle, l’acusat i l’altre individu, amb el rostre cobert per a evitar ser identificats i reconeguts, van entrar al supermercat, esgrimint cadascun un ganivet de grans dimensions.

Es van dirigir a les empleades, exigint-los el lliurament de tots els diners que hi havia a les caixes registradores. Arran dels crits, el vigilant de seguretat de l’empresa VSS va acudir a la zona de les caixes registradores.

L’acusat el va colpejar, fent-lo caure a terra, on va continuar colpejant-lo i li va clavar de forma reiterada el ganivet.
“Quan marxaven del supermercat, l’acusat, amb ànim d’acabar definitivament la seva vida, va tornar enrere i li va clavar diverses ganivetades més, fins que finalment va morir”, explicava la fiscalia en la seva acusació.

L’acusat era jutjat dels delictes de robatori amb violència i intimidació amb ús d’arma, d’un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament i d’un delicte de robatori d’ús de vehicle. Concorria la circumstància agreujant de disfressa motiu pel qual se li demanaven vint-i-vuit anys de presó que finalment només en seran menys de cinc. Concretament 4 anys i un mes per l’homicidi i 10 mesos pel robatori. A més a més haurà de satisfer una indemnització de unos 133.000 euros.