Setanta avis i àvies de Mollet auditen les seves llars per reduir els efectes de la pobresa energètica

woman wearing white long sleeved try to get heat at fireplace
Photo by Thomas Vitali on Pexels.com

Setanta avis i àvies de Mollet majors de seixanta-cinc anys, que són ateses pel Servei d’Atenció Domiciliària i el Servei de Teleassistència, estan fent una auditoria energètica de la seva llar amb la finalitat de pal·liar els efectes de la pobresa energètica.

L’auditoria consisteix en dues visites a domicili en les quals es valora les característiques de l’habitatge, pel que fa a eficiència energètica, es revisa la contractació dels subministraments, així com l’eficiència dels electrodomèstics. A més, es dona suport a les persones ateses en les tramitacions de les diferents bonificacions i ajuts a què puguin tenir dret, se les orienta en la millora d’hàbits de consum i se’ls entrega un kit d’estalvi per a la llar.

Per la regidora coordinadora de Drets Socials, Ana Díaz “la pobresa energètica empitjora encara més la situació de vida de les persones més vulnerables” i per aquest motiu “fa temps que des de l’Ajuntament posem tots els mitjans al nostre abast per detectar i minvar les seves conseqüències, com ara la prova pilot del projecte Mollet amb Energia amb el que intentem detectar com està afectant la pobresa energètica a les persones grans del nostre municipi, des d’una visió integral, tenint en compte no sols aspectes energètics i de la llar, sinó també relacionats amb la salut o les relacions socials i de suport, entre d’altres”.


El programa d’auditories energètiques es realitza amb el suport de la Diputació de Barcelona.