Salvem El Calderí demana a l’alcaldessa de Barcelona que ajudi a fer que l’espai no s’urbanitzi

La plataforma “Salvem El Calderí” que s’oposa a la urbanització d’aquest espai de Mollet ha demanat a Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i presidenta del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, propietari de bona part dels terrenys d’aquesta zona, “que es pronuncií i ajudi a salvar aquest estratègic indret paisatgístic, agrícola i natural”.

La plataforma, segons explica en un comunicat, ha demanat a Ada Colau, poder mostrar-li i explicar-li amb detalls “la gravetat d’aquesta amenaça, i que se sumi al “rum –rum” de la lluita per defensar el territori”, perquè entenen que el camí cap a unes ciutats més verdes, sostenibles i combatives amb el canvi climàtic “no passa per la destrucció dels pocs espais agrícoles que han aconseguit resistir miraculosament durant dècades a la voracitat especulativa de la màfia del totxo metropolitana”.

Recentment el Ple municipal de Mollet va aprovar per àmplia majoria la modificació del POUM de l’àmbit del Calderí i posteriorment la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Conselleria de Territori li va donar el vistiplau.

El que per les administracions impulsores suposa una gran oportunitat per dotar a Mollet de més dotació d’habitatge social i de nous equipaments i espais públics, per la plataforma suposa la destrucció “total i irreversible d’un dels darrers exemples del que havia estat la Plana Agrícola Vallesana”.

Salvem el Calderí qualifica aquesta operació urbanística, d’autèntic atemptat ecològic i social i pensa que el Consorci de la Zona Franca que presideix Colau, “n’és una part imprescindible” i sense el qual l’operació és inviable.

La plataforma ciudadana, que prepara una mobilització popular per final d’aquest mes de maig, creu que hi ha alternatives a la urbanització del Calderí per atendre les necessitats de la ciutat i que “la responsabilitat social obliga a estudiar-les i obrir-ne un debat i una consulta popular per dissenyar un futur millor per a totes que protegeixi també el dret de les generacions futures”.