Els nous contractes laborals es van disparar un 55% a l’abril a Mollet

tattooed barista making coffee with coffee machine
Photo by Rachel Claire on Pexels.com

El mes d’abril s’ha tancat amb un total de 1.641 nous contractes laborals a Mollet del Vallès. Es tracta de 582 contractes més que ara fa just un any, l’abril de 2020, en què se’n van formalitzar 1.059, segons dades de l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal.


Aquesta pujada del 55% s’explica, apunta el mateix estudi, l’abril de 2020 va ser un dels mesos més restrictius a causa de l’impacte de la pandèmia derivada de la Covid-19, amb una aturada pràcticament total de l’activitat, cosa que es va reflectir en la caiguda brusca de la contractació.

Mollet no és una excepció i seguint en l’anàlisi interanual, tots els municipis de la comarca registren un augment important de la contractació respecte a l’any passat.

L’estudi diu que, en termes de qualitat d’aquesta contractació, es constata que els increments es donen amb més força en la contractació temporal (que suposa més del 85% del total de contractes, i arriba, en el cas de les dones, al 87%).

En total s’han fet 10.636 contractes al Vallès Oriental, una xifra lleugerament inferior a la registrada el mes passat (en concret, 300 contractes menys) però que duplica el total de contractes registrats tot just fa un any.

A Catalunya, també s’ha registrat un creixement important de la contractació, amb la xifra de 197.798 contractes laborals, 31.670 indefinits. Intermensualment, la contractació s’ha reduït lleugerament, com a la comarca, amb un 0,5% de contractes menys.