Ara Mollet ERC proposa que un tram de l’Avinguda Jaume I es tanqui els caps de setmana als cotxes

Ara Mollet ERC proposa la transformació de l’Avinguda Jaume I en un espai preferent per vianants, tal com s’ha fet ja a altres zones del centre de la ciutat. La proposta, que avui exposen en un comunicat, s’ha fet després de parlar amb diversos veïns de la zona de l’avinguda de Jaume I.

Concretament proposen que pel tram de l’Avinguda, entre els 4 cantons i el carrer Feliu Tura, es faci alguna cosa similar al que es fa els divendres i festius al carrer Gaietà Vínzia. Aquest carrer des de fa uns mesos es tanca al pas de vehicles els divendres a la tarda i els caps de setmana.

“Donar prioritat als vianants, i ara amb les obres de les canonades que s’estan efectuant seria un bon moment per iniciar aquest nou projecte. Estem segurs que això permetria incentivar la vida social, comercial i ciutadana al centre de Mollet”, diu el grup municipal. Tot i això pensen que per fer-ho possible caldria solucionar l’entrada de vehicles, deixant passar els vehicles d’emergència, de tasques comercials i de veïns.

El grup municipal republicà diu que l’antiga carretera de Barcelona a Ribes de Freser suporta encara un trànsit molt elevat i això entra en confrontació sovint amb un ús més cívic de la via. “Per això creiem que és un dels propers espais de la ciutat on caldrà fer actuacions que permetin pacificar i fer més amable l’avinguda, alhora que es donin alternatives al trànsit de pas actual”.

Ara Mollet ERC recorda que no és aquesta la seva primera proposta de fer preferent per vianants espais de la ciutat, ja que ja van proposar que el carrer Gaietà Vínzia, carrer comercial i vincle d’unió del barri centre amb la zona oest de la ciutat (barris de Plana Lledó i de can Borrell), sigui un espai lliure de vehicles. Finalment el Govern va optar per reestructurar l’espai d’aparcament i de vianants i des de fa uns mesos tanca la zona al pas de vehicles els divendres a la tarda i els caps de setmana.