Mollet en Comú demana la reobertura dels equipaments a l’aire lliure amb vigilància dels Agents Cívics

Brutícia per mal ús en un espai obert de la ciutat

El grup municipal de Mollet en Comú considera que seria bo que els espais comunitaris de la ciutat com els equipaments esportius i d’oci a l’aire lliure estiguin oberts i en bon estat per donar-los un bon ús, ja que pensen que en aquesta fase de sortida progressiva de la pandèmia és important que la ciutadania “compti amb mecanismes d’esbarjo amb garanties de salut”. En concret, des de Mollet en Comú es proposa que als Agents Cívics se’ls permeti controlar l’obertura i el bon funcionament d’aquests espais de la ciutat.

Per la portaveu dels comuns de Mollet, Marina Escribano, “el civisme sempre ha estat una de les nostres principals preocupacions i ja fa mesos que esperem la concreció del Pla Local de Civisme que reclamem i que s’anuncia des de fa temps. També hem reclamat més Agents Cívics i ara cal defensar la bona feina que fan i enfortir més el seu paper, l’obertura i control dels equipaments d’ús comunitari pot ser un bon exemple”

En els darrers mesos, a causa de les restriccions d’ús derivades del control de la pandèmia de la Covid-19 els equipaments esportius i d’oci a l’aire lliure han estat tancats. Ara per ara, amb la nova normativa, ja és possible obrir aquests espais amb ocupacions del 50% i vigilància. Mollet en Comú indica, però es dona la situació “que alguns equipaments estan sempre accessibles sense massa restriccions d’accés i aquells que estan protegits amb tanques moltes vegades estiguin tancats”. D’altra banda, recorden els comuns, algunes vegades aquests espais també són escenari o objecte “d’actes vandàlics per part d’usuaris incívics com ara trencament de cadenats, tanques o brutícia derivada d’un mal ús”.

Finalment, en aquest mateix sentit, Mollet en Comú afirma que continuarà reclamant els patis oberts de les escoles públiques de la ciutat per l’ús de la ciutadania fora d’hores escolars.