Tornen les visites comentades gratuïtes al Museu Abelló amb motiu del Dia Internacional dels Museus

A partir del divendres 14 i fins al dimarts dia 18 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus (DIM), el Museu Municipal Joan Abelló ens proposa noves exposicions i activitats per a tots els públics. Com és habitual en aquesta diada, el Museu obrirà les portes amb entrada gratuïta.

NOVES EXPOSICIONS

A partir del divendres 14 de maig, el Museu Abelló estrenarà dues noves exposicions. D’una banda, es renova el Racó de l’Artista amb la proposta de l’il·lustrador Xavi Mira: Adoració a la humanitat. A més, també s’inaugura l’obra 4’33’’ de Raquel Friera, a la sala d’exposicions inferior. Es tracta d’una obra audiovisual on l’artista reinterpreta la famosa peça musical titulada 4’33’’ del compositor nord-americà John Cage, també anomenada «peça insonora» i composta íntegrament de silenci, des d’una perspectiva feminista.

També s’obrirà el nou cicle de L’Aparador, on sota el títol ‘Diàlegs amb Abelló’, el Museu convida artistes de les noves generacions a establir diàleg amb el llegat d’Abelló. A la primera intervenció, Lara Costafreda il·lustra ‘L’hora del te’.

TORNEN LES VISITES COMENTADES I REOBRE LA CASA DEL PINTOR

Les restriccions imposades per la Covid-19 al llarg dels darrers mesos no han permès fins ara que s’hagin pogut organitzar visites comentades. Per això, amb motiu del DIM el Museu Abelló proposa quatre visites a l’exposició Mollet Art, que ja fa setmanes que es pot veure, cada una d’elles conduïda per un dels artistes que la conformen, els quals proposaran una activitat participativa al públic.

També, després d’uns mesos tancada al públic, la Casa del Pintor Abelló tornarà a acollir a partir de divendres visites comentades amb grups reduïts i sempre amb reserva prèvia.

El DIM 2021, en l’àmbit de Catalunya, vol que els protagonistes d’aquesta diada sigui un dels col·lectius que més han patit a conseqüència de la pandèmia: les persones grans. Per aquest motiu, el Museu Abelló ha organitzat visites comentades per a grups de les residències de Mollet, que tindran lloc durant tota la setmana.

GIMCANA FAMILIAR PER MOLLET

Enfocat al públic familiar, el Museu s’ha empescat una gimcana que de divendres a dimarts durà els participants per tota la ciutat de Mollet a la recerca dels espais que Joan Abelló va plasmar en les seves pintures. Cada grup familiar podrà fer la gimcana al seu aire. Tan sols caldrà que abans passin pel Museu a recollir les instruccions.

Totes les activitats són gratuïtes, però com que els aforaments són limitats, és imprescindible inscriure’s prèviament. La inscripció a les activitats es pot fer des de la pàgina web del Museu Abelló.