La família del poeta Joan Aliguer cedeix a la ciutat tot el seu fons documental

L’Arxiu Històric Municipal ha enriquit aquest divendres el seu fons documental amb la donació de la col·lecció d’escrits que al llarg de la seva vida va acumular el poeta molletà Joan Aliguer Vegué. Aquest divendres, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, i la filla del poeta, Eulàlia Aliguer, han formalitzat el conveni que cedeix a l’Ajuntament aquest fons documental.

Es tracta de diferents originals de creació literària de Joan Aliguer, documents recopilatoris d’entitats i esdeveniments de Mollet, correspondència, fotografies i publicacions.

Amb aquest conveni, l’Ajuntament de Mollet integrarà i classificarà aquesta col·lecció a l’Arxiu Històric Municipal posant-la a disposició d’investigadors i públic en general per tal de facilitar i promoure la seva divulgació i, de retruc, la de la història de la ciutat.

Segons ha dit la filla del poeta, Eulàlia Aliguer, “un cop ens va deixar la mare, els germans vam creure que el més adient era que tota aquesta documentació estigués a l’abast del poble i no guardada en capses”. Per Aliguer “Tots aquests escrits, on fins i tot hi ha poemes inèdits, són patrimoni i història de Mollet. El pare sempre va estar molt vinculat a la ciutat, i aquesta part de la història, on millor pot estar per conservar la seva memòria, és a l’Arxiu Municipal”.

Per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, “aquest govern municipal sempre ha treballat per engrandir i tenir al dia el nostre patrimoni cultural, i aquesta donació, gràcies a la família Aliguer, ens permet seguir difonent el coneixement de la història de Mollet a través d’aquests documents”, ja que “més enllà de la seva faceta de poeta, Joan Aliguer, va ser un excepcional cronista de la realitat de Mollet especialment durant la segona meitat del segle XX”.

EL POETA DE MOLLET

Joan Aliguer Vegué “El poeta de Mollet” va publicar l’any 1983 el seu primer llibre “Mollet Poètic” que va esgotar l’edició.

Guardonat amb diversos premis i mencions en concursos poètics-literaris, va mantenir una estreta relació amb la ciutat, on va ser, entre altres, president de l’Associació Esplai, una entitat que va arribar a tenir més de mil afiliats. L’any 1986 va publicar la segona part del seu llibre de poemes “Mollet Poètic II”. Joan Aliguer va néixer el 17 de desembre de 1921 a Mollet del Vallès i va morir el 20 de febrer de 2007