Un projecte de quatre alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Sant Gervasi seleccionat entre els 25 millors d’Espanya a l’EducaCaixa Challenge 21

Les quatre noies seleccionades. Foto: Escola Sant Gervasi

Un projecte de quatre alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Sant Gervasi han estat seleccionats entre els 25 millors d’Espanya a l’EducaCaixa Challenge 21. Les alumnes són Daniela Ruiz, Iris Guiteras, Ona Galián i Ingrid García, i el projecte “CONTEMASK” estava tutelat pel professor Joan Carles Gil.
Els alumnes i el seu tutor han rebut gràcies a això el premi de poder assistir a un Campus Virtual que es va fer 4 al 6 de maig de 2021 en dies lectius i en horari de matí i tarda.
Aquest campus en el qual han pogut participar ha consistit en la participació en unes sessions d’aprenentatge intensiu i vivencial per part dels equips seleccionats i el professorat corresponent. En les sessions es combinaven xerrades inspiradores, tallers d’aprenentatge actiu, dinàmiques lúdiques de convivència i treball autònom en equips.

Durant el segon trimestre del curs, els alumnes dels 2 grups d’economia de 4t d’ESO de l’Escola Sant Gervasi han estat treballant el projecte d’emprenedoria, utilitzant els materials proporcionats per La Caixa, a través de la seva proposta de l’Emprèn Challenge, una proposta que vol promoure el desenvolupament de la cultura emprenedora de l’alumnat, impulsant el seu creixement personal i potenciant la seva capacitat d’iniciativa, amb l’objectiu que siguin capaços de comprendre i generar oportunitats i projectes per millorar i transformar el seu entorn.

Aprofitant la utilització d’aquests materials, es van formar equips de 4 alumnes.

A partir del treball desenvolupat en els programes EduCaixa de Joves Emprenedors, els equips podien presentar els seus projectes a l’EduCaixa Challenge i optar a dos premis formulats en forma d’experiències d’aprenentatge actiu, col·laboratiu i vivencial.

Un d’aquests grups, el format per Daniela Ruiz, Iris Guiteras, Ona Galián i Ingrid García, agrupades en el projecte “CONTEMASK”, va ser seleccionat per un Jurat, per participar en el Campus Virtual. Eren uns dels 25 equips escollits de tots els participants a Espanya.