L’ús de la deixalleria de Mollet s’incrementa un 30% durant el 2020

El servei de Deixalleria Mòbil no va funcionar diversos mesos

La deixalleria de Mollet del Vallès ha vist augmentat el seu ús durant l’any passat un 30% respecte a l’any 2019. Aquesta és la principal conclusió de les dades d’ús de la deixalleria de l’any passat presentades aquest 17 de maig, Dia Mundial del Reciclatge. 

Concretament, l’any passat van visitar la deixalleria 16.213 usuaris, 3.731 més que l’any 2019. Un augment que no es va veure afectat pel confinament dels mesos de març i abril, fet que va suposar una caiguda de les aportacions arribant a només 8 usuaris el mes d’abril. A aquestes xifres se sumen els 5.150 usuaris de la deixalleria mòbil, un servei que sí que va veure reduïda la seva utilització atès que es va deixar de prestar entre els mesos de març i maig.

Per altra banda, un total de 1.980 rebuts han vist bonificada la seva taxa de residus, el que suposa un total de 63.911€. L’Ajuntament bonifica en aquest sentit la taxa de recollida de residus en funció del nombre d’usos de la deixalleria que es facin al llarg de l’any; unes bonificacions que poden arribar fins al 20%. Per facilitar l’accés a aquestes, l’Ajuntament ja ha implantat una nova targeta amb codi de barres que serveix per a totes les persones que viuen al mateix domicili.  Aquesta targeta permet que la ciutadania pugui registrar d’una manera més ràpida, senzilla i segura l’ús de la deixalleria municipal, de la deixalleria mòbil i del servei gratuït de recollida de mobles i trastos vells. D’aquesta manera s’ha simplificat el registre de les aportacions per bonificar d’aquesta manera la taxa de forma automàtica.

L’alcalde, Josep Monràs, ha volgut destacar en el marc del Dia Mundial del Reciclatge “la necessitat d’un esforç col·lectiu de tota la ciutadania per generar menys residus i reciclar correctament aquells que generem”. En aquest sentit, Monràs a assenyalat “els esforços que es realitzen des de l’Ajuntament i de les iniciatives endegades pel govern municipal per facilitar a la ciutadania la correcta gestió dels residus, així com beneficiar a aquelles persones utilitzen la deixalleria de forma recurrent”. L’alcalde ha volgut recordar “que els recursos no són infinits i hem de treballar per aconseguir una societat més sostenible i amable amb el nostre entorn mediambiental”.

El regidor de Justícia Ambiental, Ecologisme i Transició Energètica, Raúl Broto, ha valorat positivament les xifres d’ús de la deixalleria del darrer any i ha posat èmfasis en les mesures encaminades a facilitar el reciclatge a la ciutat, com per exemple la nova targeta de la deixalleria o el nou sistema de recollida de trastos i voluminosos. El regidor ha assenyalat que “els confinaments viscuts podien haver provocat unes xifres globals d’ús de la deixalleria menors, i en canvi la realitat mostra una ciutadania cada cop més compromesa en generar menys residus i reciclar més”. Broto ha finalitzat recordant que “la responsabilitat en un bon reciclatge és compartida: ajuntament i ciutadania hem d’anar de la mà per tenir una ciutat cada cop més neta i sostenible. Aquestes xifres ens encoratgen a seguir treballant en aquesta línia”.