Rodalies finalitzarà les actuals obres de millora de l’Estació de Mollet-Sant Fost el juny

Imatge de l’Estació de Mollet-Sant Fost. Foto: Rodalies

Les obres de millora de l’accessibilitat d’andanes i accessos de l’estació de Mollet-Sant Fost finalitzaran completament aquest mes de juny, segons ha informat aquesta setmana Rodalies de RENFE. Les obres actuals, que encara continuen, es va iniciar el passat mes de desembre i han consistit en l’elevació i l’allargament de l’andana principal fins als 200 metres.

A més, s’ha executat una reordenació de l’entrada principal de l’edifici per millorar l’accessibilitat del conjunt que anirà acompanyada d’actuacions a l’enllumenat de l’estació amb la instal·lació de sistema LED i als espais tècnics interiors. Hi ha també una reordenació d’encaminaments al vestíbul i les andanes.

Aquestes actuacions de millora comptaven amb un pressupost de 370.190,33 euros (sense IVA) i  un termini d’execució de cinc mesos.

Tot i això encara queda molta feina per fer a l’estació de Mollet-Sant Fost i aquesta és una actuació prèvia al projecte integral de millora de l’accessibilitat de l’estació, que preveu la instal·lació d’ascensors per creuar les andanes, que és la principal demanda dels usuaris, especialment d’aquells que tenen problemes de mobilitat i no poden baixar per les escales de l’actual pas subterrani. Aquest segueix aturat per problemes administratius, però des de Renfe esperen que la situació es desencalli i que les obres puguin començar abans d’acabar l’any.

Es tracta d’una actuació que ja acumula diversos anys d’endarreriment. El març de 2017, Renfe adjudicava a l’empresa COMSA SA les obres de reforma, però aquestes es van aturar molt aviat. El motiu de la paralització va ser la impugnació que l’empresa adjudicatària va fer del projecte de l’obra en considerar que el projecte de reforma i millora d’accessibilitat de l’estació no estava ben resolt i que algunes partides no eren correctes. Finalment, COMSA es va retirar. Això va obligar a reiniciar tot el projecte des del començament.

A finals de 2018 Renfe iniciava la redacció del nou projecte executiu, que, segons preveia aleshores l’Ajuntament, estava previst licitar durant el primer semestre de 2021. Aquest projecte inclou, entre altres millores, la construcció de l’esperat pas inferior amb ascensors a ambdues andanes.