Ara Mollet ERC MES demana explicacions del fum que va generar fa uns dies la caldera de biomassa de Plana Lledó

El grup municipal d’Ara Mollet ERC – MES ha presentat un prec en el pròxim ple municipal on reclama una explicació urgent de per què el passat cap de setmana – 21 i 22 de maig-, la planta de biomassa al costat del Pavelló de Plana Lledó va estar, dia ni nit sense interrupcions, “en marxa cremant fusta i traient fum per la seva xemeneia situada a pocs metres d’un nucli urbà densament poblat amb centenars de persones que hi viuen”. Un veí de la zona es va queixar d’aquest fet – la gran quantitat de fum generada- difonent un vídeo a través de les xarxes socials.

En el seu prec el grup municipal republicà demana una explicació pel veïnat de la zona, i també que se solucioni el que qualifiquen de greu problema.

La planta de biomassa construïda com annex del Pavelló del Club de Bàsquet Mollet, situat a l’avinguda Caldes de Montbui, es va posar en marxa el maig de 2018. Ja el gener de 2019 el grup municipal de Canviem Mollet va denunciar que la caldera emetia gran quantitat de fum i que això provocava molèsties als veïns propers. En aquell moment els tècnics municipals van fer públic un informe on deien que la generació de fum es produïa només “en moments puntuals” i explicaven que aquest fum té la mateixa composició que el que es produeix en altres instal·lacions com ara llars de focs o estufes de llenya domèstiques. Els tècnics deien que puntualment el fum podia ser més visible per les condicions meteorològiques com la inversió tèrmica o la humitat. Asseguraven també que el fum produït no era ni tòxic ni suposava cap perill per la salut dels veïns de la zona.

El grup municipal d’Ara Mollet ERC MES, en el seu prec, diu que des de l’entrada en funcionament de la caldera de biomassa per tal d’escalfar aigua calenta al Pavelló de Plana Lledó “ha generat molèsties al veïnat, sobretot dels habitatges que hi ha just al davant a la mateixa avinguda de Cales de Montbui”.

“Els veïns es queixen que quan funciona, un espès fum (perjudicial a més per a la salut pública) entra a dins dels seus habitatges, impedint l’obertura de les finestres als habitatges propers”, comenten. Demanen un aclariment al Govern municipal, tant del perjudici als veïns afectats i també sobre l’ús d’una energia d’aquestes característiques en ple nucli urbà de Mollet del Vallès.