Organitzen a Mollet la tercera sessió del Cultiu Cultural

Jardinet del Casal. Dissabte 29. A partir de les 11 h.

Cucúrbita i l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental organitzaran a Mollet aquest  dissabte 29 de maig la tercera sessió del Cultiu Cultural (Cultiu de Primavera), que en aquest cas se centra en la sobirania cultural. En aquesta edició del Cultiu de Primavera també hi col·laboren el Casal Cultural de Mollet, l’Espai d’Art i Creació La Tramolla, la Colla Morada i L’Eixida.


Aquesta serà la primera jornada del Cultiu Cultural que se celebri presencialment, després que els cultius de tardor i hivern es van haver de fer en format virtual a causa de les restriccions pandèmiques. La sessió, al Jardinet del Casal, serà d’11 h a 13 h i constarà de tres parts diferenciades: a les 11 h arrencarà tot plegat amb un vídeo introductori amb testimonis del panorama cultural de Mollet, per emmarcar la realitat de la ciutat; a les 11.30 h hi haurà la taula rodona sota el nom de Taula d’experiències sobre sobirania cultural; i a les 12.30 h serà el torn per al vermut amb música en viu. El Marc, la Raquel i la Laura de Cucúrbita seran les persones encarregades de la dinamització de l’acte.


Pel que fa a la taula rodona, l’acte central del Cultiu de Primavera, aquesta comptarà amb tres representants de les entitats culturals de Mollet i de la comarca. D’una banda hi haurà el Ferran Jiménez, de l’Escola de Teatre La Tramolla. També, en l’àmbit molletà, hi haurà la Vanessa Sánchez, excap de la Colla Morada, com a agent de la cultura popular de la ciutat que, des de ja fa anys, programa actes de caràcter i compromís social més enllà de la festa major, com són les jornades Morades entorn del 8M, entre d’altres. Per últim, hi participarà l’Anna Maimir, de l’associació L’Eixida, un col·lectiu d’agitació cultural i comunitària de Granollers que podrà explicar la seva experiència i com s’està articulant amb altres agents culturals de la comarca per potenciar les propostes.