Salut es compromet a què els CAP de Mollet  atendran a les persones sordes amb un intèrpret des del mòbil

Responsables del col·lectiu d’interès MolletOpina al costat de representants de les persones sordes es van reunir aquest dimecresamb responsables del 061 Cat Salut Respon per a sol·licitar servei d’intèrpret de Llengua de Signes als CAP de Mollet.  A la reunió els representants de Salut van informar  que la nova App “061 Cat Salut Respon” permet solucionar aquesta problemàtica i els va explicar el funcionament d’aquesta. Núria Torra,  responsable en Cap del 061 del Cat Salut Respon,  va explicar que l’App està dissenyada perquè, tant l’equip mèdic com infermeria, pugui donar assistència i pugui entendre’s amb les persones sordes, a través de l’ajuda de dos intèrprets que estan disponibles 24 hores al dia els 365 dies de l’any.


Antonio López, representant de la Plataforma en Defensa de la Sanitat del Baix Vallès, va informar que havia tingut queixes d’usuaris indicant que triguen molt temps a respondre. Núria Torres va respondre que la resposta segueix un criteri molt clar de prioritat de resposta. Els va explicar que malgrat tot, totes les trucades que pengen són retrucades posteriorment pel servei del 061. 

MolletOpina va preguntar que passava si algun pacient que arriba al CAP no té mòbil i Núria Torres es va comprometre al fet que tant els CAP com els hospitals disposin d’un mòbil amb l’App per a poder donar el servei al col·lectiu de persones sordes.


A la reunió realitzada a Granollers van participar, sigui presencialment o telemàticament,  Marian Igal, Coordinadora d’atenció a la Ciutadania del Vallès Oriental, Nuria Torres, Responsable en Cap del 061 del Cat Salut Respon, Sara (Intèrpret de Llengua de Signes del 061), Antonio López, representant de la Plataforma en Defensa de la Sanitat del Baix Vallès, Eiden, acompanyant i CODA (Child of deaf adults),  María Contreras, persona sorda, representant del col·lectiu de persones sordes i David Sánchez, en representació de Molletopina. 
Tots els participants a la reunió amb el 061  la van valorar positivament i en un comunicat indiquen que  esperen que la comunicació tant als Hospitals, Centres d’atenció primària i usuaris sigui efectiva. 

El pròxim  16 de juny tindrem la segona reunió de seguiment amb l’Ajuntament de Mollet per veure com evoluciona la petició de tenir servei d’intèrpret de Llengua de Signes en organismes municipals.