El grup d’ska-rock Fantàctels, amb músics de Mollet, publica el seu segon treball d’estudi

El grup d’ska-rock vallesà, Fantàctels, del que formen part els molletans Gerard Salarich i Alvaro Vicente, acaba de publicar “Ets un pringat”, el seu segon treball d’estudi, amb el qual, sense abandonar la seva tendència festiva i reivindicativa, fa evolucionar la seva sonoritat des de l’ska clàssic a un so més modern. El disc el van estrenar el passat 13 de maig  i el pròxim 3 de juny tenen programada l’estrena del videoclip del tema “Mr. Quinoa”.
A més a més  dels dos molletans el grup està format per: Oriol Morguí (Martorelles), David Trilla (Palau), Miguel Gonzalez (Palau), Nil Altayó (Sta. Perpetua), Joan Mañas (St. Celoni) i Oriol Serra (Sabadell).


El disc “vol ser un crit de tota una generació menor de trenta-cinc anys que ha crescut enganyada”, expliquen des de la banda: “Ens han venut una idea d’èxit allunyada de la nostra vida real, fent-nos creure que trobaríem la felicitat sense dependre dels altres. Però arribats a la vida adulta ens adonem que hem estat vivint en una farsa”.
Amb “Ets un pringat”, Fantàctels comparteix els malestars de la vida amb totes aquelles persones que també necessiten fer sentir el seu crit de ràbia. Reivindiquen que: “els missatges crítics i la malla llet de l’ska, el punk i el rock d’arrel mai han desaparegut, però es troben a faltar a l’escena musical catalana”, i es proposen com a objectiu reviure-la i deixar-hi empremta.


Tot i aquesta contundència, no abandonen el sentit de l’humor sarcàstic i irònic i el caràcter festiu que els caracteritza, utilitzant-los com a catalitzadors de la ràbia compartida. Aquest nou disc és aire fresc en un món que ens asfixia.


A més, “Ets un pringat” compta amb col·laboracions de luxe. Hi podreu escoltar els vents de les Balkan Paradise Orchestra; el cantautor Rupatrupa; la veu trencada del grup de punk, No Konforme; un referent de l’escena Ska com és Juantxo Skalari; i el super guerrer Vegeta (Joan Sanz).