Els informadors ambientals visitaran els bars i restaurants de Mollet per ajudar-los a reciclar millor el vidre

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha posat en marxa una campanya informativa amb l’objectiu de donar suport en el reciclatge, especialment de vidre, als bars i restaurants de la ciutat. Per difondre aquesta iniciativa, informa l’Ajuntament, uns informadors aniran als establiments amb l’objectiu de donar suport en la gestió dels residus d’envasos de vidre a cada comerç, resoldre els seus dubtes o donar-los eines per millorar el reciclatge.

Els informadors ambientals visitaran els establiments de restauració i hostaleria de la ciutat per conèixer de primera mà com s’està gestionant en aquests establiments el reciclatge d’envasos de vidre i informaran i donaran eines per millorar algun aspecte per a fer correctament el reciclatge, com per exemple s’informarà que al contenidor verd només es dipositen envasos de vidre (ampolles, pots i flascons sense taps) i que els residus d’altres materials com el cristall (copes, gots) o vaixelles de porcellana i ceràmica cal que es dipositin a la Deixalleria, ja que la seva composició és diferent i perjudiquen el procés de reciclatge i producció de nous envasos de vidre.

Així mateix, amb l’objectiu d’ajudar a fer una correcta separació de residus, durant aquesta visita, els informadors també oferiran uns cubells de reciclatge de gran capacitat de forma gratuïta per ajudar als establiments a fer la separació dels envasos de vidre i facilitar el seu buidatge al contenidor de vidre que tinguin més proper.

Segons la regidora coordinadora de l’àrea de Governança, Economia i serveis Territorials, Mireia Dionisio, “Cada tona de vidre que reciclem evita l’emissió de 315 kg de diòxid de carboni. Reciclant correctament el vidre reduïm residus, reduïm la contaminació de l’aire, estalviem energia i estalviem matèries primeres a més que el vidre pot ser reciclat totalment i un nombre infinit de vegades.” I ha afegit “com a societat hem de tendir al residu zero, i està clar que tots hem de contribuir a aquesta gran fita, tant individualment com col·lectivament”