L’Hospital de Mollet proveirà el 12% de la seva energia amb la posada en marxa de 1.368 plaques fotovoltaiques

La coberta del centre molletà s’ha omplert amb més d’un miler de plaques. Foto: Google Maps

L’Hospital de Mollet de la Fundació Sanitària Mollet inaugura aquest dijous, 3 de juny, la instal·lació de 1.368 plaques fotovoltaiques a la coberta del centre molletà. La instal·lació, segons ha informat la FSM, proveirà directament a l’hospital del 12,5% de l’energia elèctrica que consumeix i servirà perquè proporcionen un estalvi en tones de CO₂ equivalent a plantar 240 arbres l’any.

L’acte d’inauguració d’aquest dijous, que es farà telemàticament, estarà conduït pel Tomàs Molina. Segons ha anunciat la FSM, per fer palès el compromís amb el medi ambient i amb la reducció continua de la petjada de carboni, l’Hospital de Mollet serà el Primer Hospital a firmar l’adhesió a la 1a Cimera Catalana d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya.

Des de la seva obertura el 2010 l’hospital de Mollet és un referent arquitectònic en l’àmbit de la sostenibilitat mediambiental, gràcies a la seva estructura de vidre, patis de llums, recollida d’aigües, gestió de residus i un dels sistemes de geotèrmia més grans d’Europa. Ara, seguint en aquest camí, s’ha fet una aposta decidida per les energies renovables i millora continua en la gestió energètica.