Mollet dedicarà un any sencer a commemorar el centenari del naixement del pintor Joan Abelló

Mollet del Vallès dedicarà un any sencer a recordar i homenatjar al pintor, Joan Abelló amb diferents actes i activitats. El 22 de desembre de 2022 és la data en què es commemorarà el centenari del naixement del pintor molletà i la Fundació Joan Abelló ja està treballant per impulsar un “Any Abelló” que s’iniciarà en aquest moment i s’allargarà fins al desembre de 2023, segons va avançar la regidora de Cultura de Mollet, Mercè Pérez responent un prec del regidor de Junts per Mollet, Joan Daví.

Pérez va indicar que la celebració de l’Any Abelló “és una gran oportunitat per reivindicar la seva figura i obra” no només a Mollet i comarca sinó molt més enllà.

Joan Daví va presentar un prec al ple municipal del dilluns on recordava que a finals de l’any vinent se celebrarà el naixement del pintor molletà i demanava, per la importància del llegat del pintor a la ciutat, per les seves donacions al patrimoni local, i també per reivindicar la importància de l’artista local, que aquesta efemèride “es prepari com cal, ara que hi ha temps per fer-ho”.

El regidor del PDeCAT va demanar a més a més que aquesta commemoració inclogui diverses iniciatives per reivindicar i promoure el llegat de Joan Abelló com la possibilitat de fer gratuïtes les visites al Museu i a la Casa del Pintor, entre altres de possibles. També va demanar que el pressupost municipal de 2022, que s’ha d’aprovar a finals d’any, reculli partides per organitzar aquest esdeveniment.