La sortida de l’estat d’alarma incrementa a Mollet l’ocupació i redueix l’atur amb força

tattooed barista making coffee with coffee machine
Photo by Rachel Claire on Pexels.com

El nombre de persones aturades inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat de Mollet com a demandants de feina s’ha reduït en 99 persones aquest mes de maig. La baixada és la més important que registra una població de la comarca. En referència a la variació interanual, de maig de l’any passat a aquest, l’atur ha disminuït a Mollet en 426 persones, el que representa un descens del 10,42 %. Ara mateix hi ha 3.663 persones desocupades a la ciutat.

La reducció de l’atur coincideix amb una pujada notable dels contractes. Segons dades de l’Observatori Laboral del Vallès Oriental, el passat mes de maig a Mollet es van signar 1.618 nous contractes. Es tracta de 865 més que el mes de maig de 2020.

El sindicat UGT recorda que maig és un mes tradicionalment positiu per la reducció de l’atur, l’increment de la contractació i la creació d’ocupació. “Aquest any, les dades que coneixem avui ens mostren una evolució favorable d’aquests indicadors a causa de la finalització de l’estat d’alarma i la consolidació del procés de vacunació de la població, que està tenint un bon efecte en la lluita contra la pandèmia i que ha permès la flexibilització de les restriccions i l’increment de l’activitat econòmica”, comenten.

Per l’alcalde de Mollet Josep Monràs és una gran notícia “ser la ciutat de la comarca que més llocs de treball genera” I comenta que aquestes dades són molt positives i que “des de l’Ajuntament continuarem cercant oportunitats de feina i implementant totes les eines que tenim al nostre abast per a la creació d’ocupació a la nostra ciutat”. “Una de les grans prioritats d’aquest govern és cercar oportunitats de feina pels molletans i les molletanes” i ha afegit

Per UGT la creació de llocs de treball, la disminució de l’atur i l’augment de la contractació al Vallès Oriental es fa novament a costa de treball precari.