Alberto Valenzuela presenta el llibre de testimonis de la dictadura “Me lo decía mi papá”

El Jardinet. Dinarts 15 de juny. 19h.

Mollet per la III República ha organitzat el dimarts 15 de juny (19 h) la presentació del llibre “Me lo decía mi papá” amb el seu autor, Alberto Valenzuela, en El Jardinet del Casal Cultural.

Alberto Valenzuela, psicòleg i professor de professió, és un conegut activista social amb una dilatada trajectòria en el moviment republicà i per la recuperació de la Memòria Històrica entre molts d’altres àmbits en els quals ha militat. En els últims anys l’Alberto s’ha dedicat en cos i ànima a la investigació dels períodes de la II República, la Guerra Civil Espanyola i el franquisme i un dels fruits d’aquest treball és aquest llibre editat per l’editorial Círculo Rojo.

A “Me lo decía mi papá” Alberto fa un relat de què va significar la postguerra i la dictadura a partir del testimoni de diversos lluitadors antifranquistes que van patir la repressió més dura així com la història de la seva pròpia àvia Mercedes, qui va quedar vídua a càrrec de cinc fills després de l’afusellament del seu marit. L’antecessor d’aquest llibre és el que el mateix Alberto va escriure titulat “Me lo decía mi abuelito”, un relat apassionant també sobre el final abrupte de la II República i la Guerra Civil a través d’un diàleg imaginari amb el seu avi.

“Es preveu que serà un acte interessant, emotiu i un granet de sorra més en la lluita per recuperar la memòria històrica del nostre país i el reconeixement a aquells que ens van precedir en la lluita per la República”, expliquen des de Mollet per la III República.